Een miraculeuze ontsnapping aan de dood: koppel overleeft vliegtuigcrash, op dezelfde dag, in een ander vliegtuig

Een Italiaans koppel is op miraculeuze wijze ontsnapt aan de dood nadat ze allebei, apart met een vliegtuig crashten. Hij bleef ongedeerd, zij had slechts enkele lichte verwondingen.

lto
Bron: Daily Mail

Stefano Pirilli (30) en zijn verloofde Antonietta Demasi (22) besloten om zondag met vrienden het vliegtuig te pakken voor een lunch in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Turijn. Ze gingen op een boerderij gaan eten op een heuveltop. Dat vliegen, deden ze niet samen. Ook niet bij hun terugkeer. Ze namen namelijk allebei een ander vliegtuig.

Stefano kroop in het tweezits vliegtuig Tecnam P92 Echo Super, waar hij uiteindelijk mee neerstortte bij San Gillio. Even later stortte ook het vliegtuig waarin zijn vriendin Antonietta zat, zo’n 40 kilometer verder neer. Het was voor Antonietta de eerste keer in een vliegtuig.

Volgens de dokters raakte Antonietta gewond aan haar bekken. De piloot waarmee ze reisde, Paolo Rotondo (38) hield er een hoofdwonde aan over. Stefano bleef ongedeerd en zijn piloot Nicola Fiscarelli (42) liep slechts enkele lichte verwondingen op.

“De dag was zo mooi begonnen. Ik vind het zo erg wat er gebeurd is”, zei Stefano na de crash. “We hebben geluk dat we niet zijn omgekomen. Onze gedachten gaan uit naar de piloten die gewond raakten.”

(Lees verder onder de foto)

© Vigil del Fueco

“Plots was er mist”

Volgens Stefano was het die dag perfect weer om te vliegen. De lucht was blauw, de zon scheen en er was geen wolkje te bespeuren. En toch kwamen beide vliegtuigen plots in de problemen. “We kwamen in de problemen door het weer en de tijd. Plots kwam er mist waardoor de temperatuur daalde en het was plots donker”, zegt Stefano.

“We besloten te landen bij Busano, ik belde Antonietta om het haar te vertellen en haar piloot gaf aan dat zij bij San Gillio zouden landen. Maar toen was er plots mis. Het werd donker. En we wisten dat er elektriciteitskabels in de buurt waren. Maar voor we het wisten raakten we de grond en stortten we neer in een weide”, zegt de jongeman. Ze hadden de landingsbaan met zo’n 100 meter gemist.

Luchtvaartautoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar beide crashes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer