© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

“Alles is nu haalbaar”

THES heeft zijn revanche voor de twee competitienederlagen tegen Rupel Boom beet. De Looienaars wonnen gisteren verdiend de eerste wedstrijd van de eindronde na doelpunten van Vanwelkenhuysen en Bennassar. “Vanaf nu is alles haalbaar”, aldus coach Wouter Vrancken, die donderdag met zijn team naar Olsa Brakel trekt.

Kristof JACOBS

Wouter Vrancken was tevreden met de prestatie van zijn ploeg. “We startten heel goed, onder andere met dat snelle doelpunt”, aldus de coach. “We wisten op voorhand dat Boom een sterke ploeg had, maar tegelijk ook dat er mogelijkheden zouden zijn. Zij spelen aanvallend met vele lange ballen, en hun backs spelen ook heel hoog. Maar dan weet je dat ze ook ruimte laten in de rug. En daar hebben we al snel van kunnen profiteren. Maar het was niet alleen onze aanvallende sterkte, ook Ghijssens heeft ons enkele keren rechtgehouden met goeie reddingen. Hij heeft zijn kwaliteiten zeker getoond, hij verdient het om in deze ploeg te staan. Ach, het was een sterke prestatie van de hele ploeg.”

Mentale tik

THES kreeg op het einde van de reguliere competitie een mentale tik na het missen van de promotie.

“En dan weet je nooit hoe dat speelt in de hoofden van de spelers. Maar ze toonden de nodige scherpte om er vol voor te gaan. Door de twee competitienederlagen dacht iedereen misschien dat Rupel sterker is dan THES, maar in die twee matchen waren we niet voltallig. Nu hebben we laten zien wie de beste is. Dat Bennassar sterk was? Dat klopt. Omar bekroonde zijn match met een assist en een doelpunt. Hij deed niet alleen aanvallend wat er van hem verwacht wordt, ook verdedigend deed hij wat ik gevraagd heb. Hij beseft ondertussen dat als hij in het belang van de ploeg speelt, hij daar uiteindelijk zelf zijn voordeel uit haalt. Maar ik wil ook de prestatie van Moutawakil niet vergeten. Hij was weer de motor op het middenveld”, vertelde Vrancken.

Olsa Brakel

Donderdag wacht de volgende ronde, op het veld van OLSA Brakel. “Als je tegen Rupel Boom wint, dan weet je dat alles haalbaar is”, aldus Vrancken. “Maar we zijn zeker op onze hoede. We hebben in de competitie thuis ook verloren tegen de rode lantaarn. Bovendien speelt Brakel op een klein kunstgrasveld, net als Wijgmaal. En we weten nog goed genoeg hoe moeilijk het daar was. We gaan er alles aan doen om opnieuw een ronde verder te geraken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer