Skipiste SnowWorld in Wilrijk opent donderdag de deuren

© Boumediene Belbachir

Ondernemer Marc Coucke heeft in de ‘Tafel van Gert’ aangekondigd dat de skipiste ‘SnowWorld’ donderdag officieel de deuren opent. Eerder al werd bekendgemaakt dat Coucke skipiste ‘Aspen’ had overgenomen in Wilrijk.

lto

“We hebben een aantal indoor skipistes met SnowWorld waaronder in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Nu komt er ook eentje in Antwerpen”, kondigde de ondernemer woensdagavond aan. Coucke nam in 2022 de skipiste, toen nog onder de naam‘Aspen’, over. “Skipiste Aspen had een tekort aan investeringen en de kwaliteit van de sneeuw leed eronder. Dat hebben wij aangepakt”, liet hij weten.

LEES OOK. Skipiste Aspen wordt SnowWorld Antwerpen: “Wintersport bereikbaar maken voor zo veel mogelijk mensen”

Burgemeester Bart De Wever zal volgens Coucke aanwezig zijn maar of hij ook de skipiste zal uittesten is niet duidelijk. “Er komen ook een aantal topskiërs en we worden erkend als officiële oefenpiste voor topsneeuwsport”, kondigde Coucke fier aan.

Op de vraag of zo’n piste niet slecht is voor het milieu, antwoordde Coucke van niet. “Echt niet waar”, zei hij. “Het verbruikt energie maar in Nederland die je dat de hallen minder energie verbruiken door de permafrost, er is een constante temperatuur. Het verbruikt natuurlijk ook wat maar het zit vol zonnepanelen en we hebben een gans plan waardoor we binnen drie jaar nog minder gaan verbruiken”, zei hij. “En daarbij, alles is slecht. Geboren worden is het slechtst voor het milieu”, grapte de ondernemer nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen