Eurovisiesongfestival: Olly Alexander (Years & Years) maakt het Verenigd Koninkrijk meteen topfavoriet

Kan het Verenigd Koninkrijk dan toch eindelijk nog eens het Eurovisiesongfestival winnen? Als het van de bookmakers afhangt alvast wel. Sinds de aankondiging dat Olly Alexander (Years & Years) zal deelnemen voor de UK is het land namelijk uitgegroeid tot de nieuwe topfavoriet.

Het Eurovisiesongfestival van 2024 in het Zweedse Malmö begint meer vorm te krijgen. Alsmaar meer landen kondigen hun artiesten aan. Zo was er al langer bekend dat België zanger Mustii zal sturen.

Olly Alexander

Afgelopen weekend maakte het Verenigd Koninkrijk dan ook bekend wie hen zal vertegenwoordigen in Zweden en dat is niet de minste. Met Olly Alexander, die vooral bekend is geworden onder de naam Years & Years, stuurt het namelijk een zeer bekende artiest.

Dat is ook de bookmakers niet ontgaan. Voor de aankondiging van Olly Alexander stond het Verenigd Koninkrijk daar namelijk maar rond op een 14de plaats, maar op enkele dagen tijd kwam daar verandering in. Momenteel prijkt de UK bij de meeste bookmakers namelijk helemaal bovenaan. Daarna volgen Oekraïne en Israël, waarvan de deelname nog steeds zeer omstreden is.

Als Olly Alexander die grote verwachtingen kan waarmaken, zou hij het Verenigd Koninkrijk hun eerste overwinning schenken in 27 jaar. De laatste keer dat het land won, was namelijk in 1997 toen Katarina & the Waves won met Love shine a light. De afgelopen jaren eindigde het land zo goed als altijd helemaal achteraan. De uitzondering daarop was de knappe tweede plaats van Sam Ryder met Space man in 2022.

België?

België vinden we op dit moment al enige tijd terug rond de 25ste plaats. Nederland staat dan weer rond de 17de plaats. Onze noorderburen stonden enige tijd hoger genoteerd, maar zakten wat weg na de bekendmaking van Joost Klein als artiest.

Het moet wel gezegd worden dat het sowieso nog heel vroeg is om voorspellingen te doen over de uitslag van het komende Eurovisiesongfestival. Zo stond Gustaph vorig jaar lang helemaal achteraan bij de bookmakers, waarna hij uiteindelijk toch knap zevende werd.

Meer
Lees meer...