Asielzoekers bij Klein Kasteeltje, Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Asielzoekers bij Klein Kasteeltje, Brussel. © Photo News

ONZE OPINIE. “Een historisch migratiepact? Je hoopt vooral op werkend pact. Of Orban lacht in z’n vuistje”

“Of het Europese migratiepact historisch wordt, is grootspraak op een zucht van de Europese verkiezingen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het is positief dat een meerderheid van deze complexe unie vaart zet achter een ander migratiebeleid. Maar of het effectief zal werken? Eerst zien, dan pas geloven.”

25 reacties

  • Marianne wauman

    4 maanden geleden
    Het word tijd dat er iets aan gedaan word, de meeste migranten komen uit economische redenen. Dat moet stoppen of dit word fataal voor Europa en onhoudbaar bij de bevolking.
  • Roger Poot

    4 maanden geleden
    Papieren reus, er zal NIETS veranderen.
  • Gaston Batsleer

    4 maanden geleden
    Na de verkiezingen begint alles van vooraf aan. Praten onderhandelen, discussieren, blokkeren, uitstellen, herzien, .... en zo houdt de politiek zichzelf in stand en is er steeds werk/postjes.
  • Roger Vanthillo

    4 maanden geleden
    Terecht is Isolde op haar hoede als ze het woord historisch hoort. Ben ik zelfs ook als ik politici het hebben over democratie. Vooral uitgesproken door ministers en partijvoorzitters, terwijl ze hun horigen gewoon verplichten op welke knopje ze bij stemmingen moeten drukken. Deel wel het twijfelachtig geloof van Isolde want met de nieuwe verstrengde voorwaarden goedgekeurd in Frankrijk zijn de spelregels binnen Europa al ongelijk.
  • victor vandesande

    4 maanden geleden
    Too little , maar vooral much too late. Zo' n akkoord had er 20 jaar geleden al.moeten zijn.