EPA
Volledig scherm
© EPA

Deur voor Super League staat open: UEFA mag geen externe competitie verbieden

Voorlopig ziet het ernaar uit dat het Europees Hof de deur voor de Super League op een grote kier heeft gezet. De UEFA of FIFA mogen geen sancties opleggen aan ploegen die zouden meedoen aan een externe competitie zoals de Super League. Maar ze mogen wel regels uitwerken waaraan de Super League moet voldoen.

20 reacties

  • Jean Keulemans

    4 maanden geleden
    Spelers zullen niet meer op WK mogen komen. FIFA is UEFA niet en zetelt in Zwitserland dat geen lid is van Europa. Europees parlement en gerechtshof denk soms dat zij de wereld beheersen terwijl niemand nog rekening houd met Europa
  • Linda D'Haese

    4 maanden geleden
    ik hoop dat de Belgische zenders die wedstrijden niet gaan uitzenden en de miljoenen die ze anders daaraan moeten betalen hier in ons land gaan gebruiken dit gaat anders toch naar de grote malafide buitenlandse ploegen
  • Dimitri De Witte

    4 maanden geleden
    En de ploegen die dit willen hebben allemaal torenhoge schulden... Met de financiële status van een Real of Barça moeten ze zelfs uitgesloten worden uit de Uefa-competities.
  • ruddy claerhout

    4 maanden geleden
    Misschien kan de UEFA de ploegen die teveel schulden hebben uitsluiten van compitities die door de UEFA worden ondersteund.
  • Werner Mertens

    4 maanden geleden
    En dat allemaal zodat de grote ploegen hun schulden kunnen betalen. Laat die ploegen en spelers eindelijk hun belastingen eens eerlijk betalen.