© BELGA

“Met pijn in het hart neem ik afscheid”: amper een week na Pieter-Jan Hannes hangt nu ook Soufiane Bouchikhi zijn spikes aan de haak

Een week nadat Pieter-Jan Hannes afscheid nam van de atletiekwereld, hangt nu ook tweevoudig Belgisch kampioen veldlopen Soufiane Bouchikhi zijn spikes aan de haak. De 33-jarige Bouchikhi kondigde zijn afscheid aan op sociale media: “Na zorgvuldige overweging en reflectie heb ik besloten mijn atletiekreis tot een einde te brengen.”

Jens Jacobs

“Het is met gemengde gevoelens dat ik jullie het bitterzoete einde van mijn atletiekcarrière aankondig. Met pijn in het hart neem ik afscheid van de sport die mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben”, schrijft hij. “Na zorgvuldig nadenken en als gevolg van medische en persoonlijke redenen heb ik besloten om dit hoofdstuk af te ronden.” Het is opvallend dat Bouchikhi er amper een week na Pieter-Jan Hannes mee ophoudt, want de twee begonnen hun carrière op jonge leeftijd samen in dezelfde atletiekclub in Merksem.

Bouchikhi was vooral in het veldlopen succesvol met nationale titels in 2019 en 2020. Ook op het EK veldlopen scoorde hij verschillende keren goed met een vijfde plaats in 2017 en een zesde plaats in 2019. “Door de jaren heen is atletiek mijn passie, mijn toevluchtsoord en mijn constante metgezel geweest. Vanaf de begindagen toen ik over de finish rende en elk moment op het circuit, op de weg en op de modderige crosscountryvelden, was het een bewijs van mijn toewijding, doorzettingsvermogen en liefde voor de sport.”

“Maar zoals met alle dingen in het leven, komt er een moment waarop we naar nieuwe hoofdstukken moeten gaan. Na zorgvuldige overweging en reflectie heb ik besloten mijn atletiekreis tot een einde te brengen. Ook al loopt mijn atletiekcarrière ten einde, mijn liefde voor deze sport zal altijd blijven bestaan. Ik zal de herinneringen, de lessen die ik heb geleerd en de vriendschappen die ik onderweg heb gesmeed voor altijd koesteren. Dit hoofdstuk is bepalend geweest voor mijn leven en ik ben eeuwig dankbaar voor de kansen die het mij heeft geboden.”

Jongere broer Lahsene Bouchikhi blijft wel actief. Lahsene flirtte recent nog met olympische kwalificatie door in de marathon van Valencia naar 2u08:36 te snellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer