© Getty Images/iStockphoto

Mannen, wees gewaarschuwd: een penis breekt het vaakst tijdens kerstperiode

Opletten geblazen voor mannen die vrijen tijdens de kerstperiode. Volgens een Duits onderzoek komt in deze periode namelijk het vaakst een penisbreuk voor.

Hanne Vandenweghe

Voor zij die twijfelen of een penis überhaupt kan breken: ja, en daar zijn staalharde bewijzen van. Hoewel de penis geen bot is, kan het geslachtsdeel knakken als het wordt blootgesteld aan veel kracht. Denk: overenthousiaste seks met experimentele standjes, zoals doggy en de cowgirl, tijdens het eventuele weekje vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Na de fractuur zwelt het mannelijk lid op en krijgt het een paarse, aubergine-achtige kleur.

Deskundigen van het universitair ziekenhuis van München analyseerden gegevens van meer dan 3.000 mannen die tussen 2005 en 2021 in Duitsland de blessure hadden opgelopen. Gedurende de kerstperiode – gedefinieerd als 24, 25 en 26 december – werden tijdens het onderzoek veertig penisfracturen geregistreerd. Dit vertegenwoordigde een dagelijkse incidentie van 0,78, oftewel zeven gevallen per tien dagen. Ter vergelijking: de rest van het jaar lag het rond de 0,54. Opvallend: vooral mannen van 42 jaar bleken het slachtoffer.

Tijdens het onderzoek, gepubliceerd in het British journal of urology international, werden geen andere seizoenspieken waargenomen, ook niet op oudejaarsavond. “Als elke dag op Kerstmis zou lijken, zouden er vanaf het jaar 2005 in Duitsland alleen zo’n 43 procent meer fracturen zijn genoteerd”, aldus de artsen. Het doktersteam merkt echter verschillende tekortkomingen op in hun studie. Zo zijn de dagen die in het onderzoek ziekenhuisopnames weerspiegelden niet noodzakelijk de dagen waarop de letsels effectief ontstonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer