Ga naar de inhoud

Bedrijf achter Super League spreekt over "einde monopolie van UEFA": "Het voetbal is vrij"

 do 21 december 2023 11:19
Bernd Reichart, CEO van A22 Sports Management.

Is het einde van het monopolie van de Europese voetbalbond ingeluid? Volgens A22 Sports Management, het bedrijf achter de Super League, wel. In een statement verklaren ze de Europese clubs "vrij".

Het Europees Hof van Justitie heeft de deur opengezet om de Super League nieuw leven in te blazen. De UEFA en FIFA mogen niet zomaar een nieuwe competitie verbieden, klinkt het in het arrest.

 

"We hebben het recht om te concurreren gewonnen", reageerde Bernd Reichart, CEO van het bedrijf achter de Super League, meteen via X. 

 

"Het monopolie van de UEFA is voorbij. Het voetbal is vrij. Clubs zijn nu vrij van de dreiging van een sanctie, vrij om hun eigen toekomst te bepalen."

 

A22 Sports Management blijft niet bij de pakken zitten en lanceert om 12 uur al een nieuw voorstel voor de Super League. Reichart probeerde de voetbalwereld al meteen gerust te stellen.

 

"Voor de fans: we stellen voor om alle Super League-matchen gratis uit te zenden", stelde hij. "Voor de clubs: inkomsten en solidariteitsbijdragen worden gegarandeerd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Real en Barça: "Dit maakt de weg vrij voor nieuwe competitie"

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez, een van de gangmakers van de Super League, was ook in zijn nopjes. "Dit is een geweldige dag voor het voetbal en de sportwereld", zei hij.


"Het Europese clubvoetbal is geen en zal nooit meer een monopolie zijn. Het Europese voetbal is nu in handen van de clubs, spelers en fans."

 

Barcelona, de andere Spaanse club achter de Super League, is "tevreden" over de uitspraak. "Het arrest maakt de weg vrij voor een nieuwe voetbalcompetitie op topniveau in Europa. Barcelona wil de discussie op gang brengen over de weg die de Europese competities in de toekomst moeten inslaan."

 

"Het competitiesysteem moet de problemen aanpakken zoals een overvolle wedstrijdkalender, het buitensporige aantal wedstrijden..."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: