De politie hield ook een controle aan het station van Diest.© ibo

Heel wat jongeren betrapt met drugs in buurt station en het Warandapark

Diest/Scherpenheuvel-Zichem -

De politie Demerdal hield woensdag samen met inspecteurs van de Lijn, Securail, de spoorwegpolitie en een drughond van de federale politie een actie in de stationsbuurt en het Warandepark in Diest.

Dit zijn gekende plaatsen van overlast. Vooral het veelvuldig gebruik van drugs baart de politiezone Demerdal zorgen. “Op deze locaties worden dan ook regelmatig politiecontroles gehouden, zoal woensdag”, klinkt het bij de politiezone. “Zowel in de namiddag als ’s avonds werd er gecontroleerd.”

Bij een eerste controle aan het station, tussen 12.30 uur en 15 uur werden vier jongeren aangetroffen die drugs op zak hadden, zowel cannabis als cocaïne. In een volgende fase, tussen 16 en 18 uur aan het Warandepark, werd een groepje van acht jongeren aangetroffen die ostentatief drugs aan het gebruiken waren. Zij deden geen enkele moeite om hun drugsgebruik te verbergen. Vier van hen bleken in het bezit van cannabis. Eén van hen bleek ernstig onder invloed van de gebruikte drugs en verzette zich tegen de controle. Hij werd enige tijd bestuurlijk aangehouden.

Huiszoeking

Tijdens een laatste controle, tussen 18 en 19 uur, aan het station, werd een man aangetroffen in het bezit van zes zakjes cannabis en andere voorwerpen die deden vermoeden dat hij meer was dan een loutere gebruiker. Een huiszoeking bij hem thuis leverde nog een hoeveelheid cannabis op. De personen die een proces- verbaal kregen, enkel en alleen voor drugsbezit, betaalden allen een onmiddellijke inning, voor een totaalbedrag van 900 euro. De politiezone Demerdal zet deze acties, ook in de kerstvakantie, verder. (VDT)

Aangeboden door onze partners