Twee schietpartijen en explosie op enkele dagen tijd in zelfde straat in Elsene

Themabeeld© BELGA

In de Brusselse gemeente Elsene hebben zich de voorbije twee nachten twee schietpartijen voorgedaan, telkens in de Werystraat. Enkele dagen eerder vond op hetzelfde adres ook al een explosie plaats. Dat meldt het Brusselse parket. Bij de twee schietpartijen vielen geen gewonden, maar bij de explosie raakte wel één persoon gewond. Het onderzoek naar de daders loopt nog.

jvh
Bron: BELGA

“Op 18 december rond 1.40 uur, vond er een explosie in de Werystraat”, zegt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. “Toen de politie ter plaatse kwam, waren de slachtoffers al geëvacueerd. Ze werden overgebracht naar het commissariaat in afwachting van het opheffen van de perimeter. Het parket van Brussel en het labo van de federale gerechtelijke politie zijn toen ter plaatse afgestapt.”

Na de afstapping werd de plaats vrijgegeven en konden de slachtoffers naar huis terugkeren. Eén persoon had wel verwondingen opgelopen aan de voet toen die na de explosie probeerde te vluchten. Twee dagen later, in de nacht van 19 op 20 december, vond dan de eerste schietpartij plaats, rond 2.56 uur. Daarbij raakte niemand gewond.

Afgelopen nacht deed zich dan het derde incident voor. “Rond 1 uur ‘s nachts werden er verschillende schoten afgevuurd tegen een woning in de Werystraat”, gaat de parketwoordvoerder verder. “Verschillende buurtbewoners zijn hierdoor wakker geworden en hebben de politiediensten gebeld. De politie van Brussel-Hoofdstad-Elsene kwam meteen ter plaatse. Er waren geen gewonden maar op het adres waar de schietpartij plaatsvond, werden kogels teruggevonden, en in de gevel van de woning die beschoten was, waren er kogelinslagen.”

 Het parket werd verwittigd en beval de eerste onderzoeksdaden. Een gerechtelijke perimeter werd opgesteld en het labo kwam ter plaatse. “Een onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van deze feiten te achterhalen en om de daders te identificeren”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen