© RR

Demian (11) stierf natuurlijke dood: “Zijn vingertopjes zagen blauw”

Demian Ver Elst (11), het jongetje uit Lier dat vrijdagochtend levenloos werd aangetroffen in een jeugdherberg aan zee, stierf een natuurlijke dood. Familie, vrienden en schoolkameraadjes nemen zaterdag afscheid van hem.

svh, tdk

De jongen was sinds dinsdag met zijn school, het Instituut ­Maria Goovaerts uit Heist-op-den-Berg, op zeeklassen in Oostende. Na een quiz ging Demian net als alle andere leerlingen slapen. Er leek niks mis te zijn. Tot een leerkracht vrijdagmorgen de kamer binnenstapte om de jongen en drie andere kinderen te wekken. Demian bewoog niet meer. Reanimatiepogingen konden hem niet meer redden.

“Wij weten ondertussen dat ­Demian een natuurlijke dood stierf. De begrafenisondernemer zegt dat het om een hart­falen kan gaan omdat zijn vingertopjes blauw zagen, maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen”, vertelt zijn mama Daisy Nys. Zij kan de dood van haar zoontje nog niet vatten. “Ik verwacht dat hij hier elk moment binnenwandelt”, zegt ze.

Samen met veel andere mensen neemt ze zaterdag om 10u in het funerarium aan het station van Heist-op-den-Berg afscheid van haar kind. “In de school wordt maandag bijeengekomen om iets te organiseren voor hem”, zegt de moeder nog.

Demian zou vandaag 12 jaar worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer