Club Brugge heeft een nieuwe CEO met Bob Madou, die Vincent Mannaert opvolgt: “Grote schoenen om te vullen”

Bob Madou (42) is de nieuwe CEO van Club Brugge. Op zich geen verrassing: de Bruggeling was de rechterhand van de afzwaaiende Vincent Mannaert. Madou komt in de hiërarchie boven de nieuwe technisch directeur te staan.

Pieter-Jan Calcoen

Vincent Mannaert kondigde eind november aan dat hij eind dit seizoen stopt als CEO van Club, nog geen maand later hebben blauw-zwart en Bart Verhaeghe al een vervanger aangeduid. De keuze viel op Bob Madou. Hij is sinds 2018 aan de slag op Club als Chief Business Officer, in die functie was hij de rechterhand van Mannaert. Madou, die onder meer het stadiondossier opvolgt en deel uitmaakte van het directiecomité, werd vanaf de eerste dag een stevige kandidaat genoemd om door te schuiven binnen de organisatie.

Voor u denkt dat Madou, zoals Mannaert dat deed, ook zal instaan voor de transfers: dat is niet het geval. Club wil nog een technisch directeur aanstellen, die in de structuur onder Madou komt te staan. De gesprekken met John de Jong (46, ex-PSV) lopen, op korte termijn wordt nieuws verwacht.

Verleden bij KBVB

Madou, als Bruggeling een grote fan van Club, werkte na zijn studies onder meer voor de Britse tennisfederatie, als Communicatiedirecteur en Chief Business Officer van de Belgische voetbalbond en als merkstrateeg bij de VRT. Nu wacht dus een nieuwe uitdaging in zijn professionele carrière, en ’t is niet de minste.

“Grote schoenen om te vullen”

“Ik wil Bart (Verhaeghe), Vincent (Mannaert) en de volledige Raad van Bestuur bedanken voor het vertrouwen”, reageert Madou op de website van Club Brugge. “De voorbije jaren kreeg ik de kans om Club Brugge mee te kunnen vormgeven aan de zijde van Vincent. Zijn schoenen zijn groot om te vullen, maar ik heb er alle vertrouwen in dankzij het sterke team op Club en de steun van Vincent waar ik zeker nog ga kunnen op rekenen. Nu is het belangrijk om de juiste Chief Sports Officer te vinden. Ik kijk alvast uit naar de toekomst.”

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer