Lisa del Bo gaf de soepbattle in Bilzen een flinke boost.© RR

Lisa del Bo helpt seniorenwerking met succesvolle soepbattle in Bilzen

Bilzen -

De Soepbattle in Bilzen is ondertussen uitgegroeid tot een traditie. Deze week vond de 10de editie plaats. Zangeres Lisa del Bo was van de partij om aan het seniorenhuis heerlijke kommetjes soep aan de man te brengen voor het goede doel.

Johnny Geurts

Het concept van de Soepbattle, ingericht door de seniorenwerking in Bilzen, is eenvoudig: twee teams strijden om de meeste soep te verkopen. “Het eigenlijke doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de vzw ‘t Kietelt die ervoor zorgt dat kinderen uit kwetsbare gezinnen een mooi gevulde verrassingsbox krijgen”, vertelt Geert Koninckx, voorzitter van de Seniorenadviesraad.

© RR

Speciaal voor de 10de editie kwam Lisa del Bo zorgen voor een extra paar helpende handen. “Dit is zo een mooi project, zeker in de kersttijd. Uiteraard wilde ik deze bewogen ploeg een hart onder de riem steken. Ik zie het als een voorrecht om anderen te kunnen helpen. Het geeft me een heel gelukkig, warm gevoel”, aldus de zangeres.

De stand van de Soepbattle werd druk bezocht. “Er was keuze uit twee soorten soep: vergeten groenten en pompoen met zoete aardappel. De strijd tussen de twee smaken ging gelijk op met een kleine voorsprong voor de vergeten groentesoep. Alles tezamen verkochten we 350 liter”, lachen de gedreven vrijwilligers.

Jubileum

Lisa del Bo zelf viert dit weekend trouwens ook een jubileum. “In de kerk van Bilzen gaat de 10de editie door van ‘Lisa viert Kerst’. Dit keer breng ik de nummers met een 5-koppige live band. Ook Gene Thomas is te gast. Per verkocht ticket gaat een gedeelte naar een goed doel. Alles is uitverkocht. Op het einde van de twee kerstconcerten verkopen we kerstrozen. De opbrengst gaat naar Sint-Vincentius, Kom op Tegen Kanker en de Voedselbanken. Ik ben blij dat ik met mijn stem en liedjes iets kan betekenen voor anderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer