© BELGA

Wintertransfer lijkt op til: Tajon Buchanan zit zelfs niet meer in selectie van Club Brugge voor match tegen RWDM

Tajon Buchanan (24) zit niet in de selectie van Club Brugge voor de competitiewedstrijd van vrijdagavond tegen RWDM. De Canadese rechtsachter wordt gelinkt aan een transfer naar Inter Milaan en maakt mogelijk deze winter de overstap.

Junior Verbeeke en Jonas Withouck

Buchanan is niet geblesseerd: in onderling overleg werd beslist om hem thuis te laten voor de verplaatsing naar RWDM op vrijdag. Sinds vorige week speelt de linksvoetige Maxim De Cuyper op rechtsback. Buchanan kwam de voorbije twee wedstrijden - in de Conference League tegen Bodo/Glimt en in de competitie tegen Gent - al niet meer van de bank.

Inter Milaan trekt aan zijn mouw, maar coach Ronny Deila wilde donderdag op zijn persconferentie nog niet al te veel kwijt over een eventuele transfer. “Voorlopig is TJ gewoon nog bij ons”, aldus Deila. “Wat ik over die interesse kwijt kan? Weinig, want dat zijn mijn zaken niet. Dat dossier ligt niet in mijn handen. Maxim De Cuyper doet het ondertussen héél goed op rechts. Ik heb altijd gezegd dat Max op bijna elke positie kan spelen. Hij is enorm intelligent en technisch onderlegd. Straks komt Sabbe ook nog terug.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Blauw-zwart haalde Buchanan in de winter van 2022 naar België en betaalde een dikke zes miljoen euro voor de Canadees. Nu wil Club uiteraard veel meer cashen. Buchanan speelde tot dusver 67 matchen voor Club Brugge, hij scoorde daarin vijf keer.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer