Wie wordt de slimste mens ter wereld? Wij wegen de drie finalisten tegen elkaar af

“’t Is gebeurd.” Donderdagavond mag Erik Van Looy het weer zeggen. Dan zal na veertig afleveringen weer duidelijk zijn wie ‘De slimste mens ter wereld’ wordt. Jacotte Brokken, Charlotte Adigéry of toch Guga Baùl? We wegen de pro’s en contra’s af.

(eadp)

Jacotte Brokken, de allesweter

Waarom ze wint?

Waar de rest het laat liggen, daar vult Jacotte Brokken schijnbaar zonder moeite aan. Ze praat graag mee over alles, dus heeft ze een zeer brede algemene kennis. Het loonde haar al meermaals. Dat ze alweer meespeelt sinds vorige week dinsdag, maakt dat ze het spelletje intussen heel goed in de vingers heeft. (Lees verder onder de foto)

Blijft Jacotte Brokken iedereen naar huis spelen?© Play4

Waarom wint ze niet?

Er ligt één grote spelbreker op de loer: vermoeidheid. Ze is alweer toe aan haar zevende aflevering op rij. Bovendien is ze een beetje ziek, getuige het hoestje in voorbije afleveringen.

Charlotte Adigéry, stijlvol slim

Waarom ze wint?

Ze heeft stijl, ze heeft flair, maar vooral: ze blijft er ongelofelijk rustig onder. Ze speelt goed, weet veel en is gefocust. Zo wint een mens al eens een quiz. (Lees verder onder de foto)

Of wordt het toch de ravissante Charlotte Adigéry?© Play4

Waarom wint ze niet?

Ze ziet er prachtig uit, maar ze moet opletten, want haar kleding heeft haar ook al gehinderd. In de halve finale had ze een warme mantel aan, waar ze achteraf toch wel wat spijt van had. En met de gele jurk die aan haar oren vastzat, was het lastig bewegen. Dan wil je geen speciale doe-vraag krijgen.

Guga Baùl, fris en gefocust

Waarom hij wint?

Guga Baùl maakt er geen geheim van. Hij heeft zich grondig voorbereid voor deze quiz, wil de topscore van zijn vrouw Tine Embrechts graag verbeteren en plukt de vruchten van die ambitie. Als begenadigd quizer mag hij als laatste terugkeren, wat maakt dat hij ook wat meer rust heeft gekregen dan de rest. Bovendien zitten er meer dan honderd stemmen in zijn hoofd, die de andere kandidaten kunnen afleiden. (Lees verder onder de foto)

Waarom wint hij niet?

In het verleden is al een aantal keer gebleken dat als laatste terugkeren, niet altijd een voordeel is. De rest is al beter gerodeerd, terwijl je er fris terug in komt.

INFO. De slimste mens ter wereld, Play4, 21.15 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer