© ATV

Storm Pia bereikt Antwerpen: omgevallen boom op rijbaan in Schilde, waarschuwing hoogwater Schelde

Schilde, Antwerpen -

Storm Pia heeft donderdagnamiddag ook regio Antwerpen bereikt. In Schilde versperde een omgevallen boom een tijdlang de Wijnegemsesteenweg. Aan de Scheldekaaien werden om 21 uur de waterkeringsmuren gesloten. Het water bleef zo’n 20 centimeter onder de blauwe steen.

nelo

LEES OOK. Hoogwater in Antwerpen, geschrapte vluchten en windstoten van 80 km/u: storm Pia kan donderdag stevig huishouden

Het was een erg regenachtige, maar vooral winderige donderdag in onze contreien. De Antwerpse brandweer was een hele dag in de weer met het opruimen van weggewaaide objecten en het vastzetten van loshangende zaken. Op enkele omgevallen bomen en vliegende dakpannen na, bleef de schade tot nu toe beperkt.

Omgewaaide boom op Wijnegemsesteenweg in ’s Gravenwezel© BFM

Zo bezweek omstreeks 17.15 uur een boom aan de Wijnegemsesteenweg in ’s Gravenwezel (Schilde) aan de stevige rukwinden. De stam splitte in twee waardoor de kruin van de boom op de steenweg belandde. Door het incident raakten het fietspad en één rijstrook versperd.

Boom omgevallen op Wijnegemsesteenweg.© BFM

Hoogwater Schelde

De Vlaamse Waterweg verwachtte donderdag vanaf 23 uur hoogwater aan de Scheldekaaien en daarom gingen de waterkeringsmuren dicht vanaf 21 uur. De parkings gaan vrijdagochtend 22 december weer open wanneer het gevaar is geweken.

De Schelde stond hoog, maar bleef onder controle

Het stormtij heeft geen impact op de dienstregeling van de veerdiensten (het bootverkeer tussen linker- en rechteroever. De waterbus zal mogelijk wel hinder ondervinden. Kijk op de website voor actuele informatie: waterbus en veerdiensten.

Het nummer 1722 is er voor storm- en waterschade waarvoor bijstand van de brandweer nodig is. De overheidsdienst vraagt om bij voorkeur gebruik te maken van het e-loket via www.1722.be. Het nummer 112 is er enkel voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

. Schelde stond hoog, maar bleef onder controle.© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Storm