Auto stort drie verdiepingen naar beneden in parkeergarage Shopping 1 Genk

Genk -

Een 29-jarige man uit Bilzen mag zijn engelbewaarder op blote knieën bedanken. De twintiger viel met zijn auto drie verdiepingen naar beneden in de parkeergarage van de Genkse Shopping 1. Als bij wonder geraakte hij slechts lichtgewond.

Het spectaculaire ongeval zou donderdag iets na 18 uur gebeurd zijn. De Bilzenaar zijn auto stond op een plaats van een van de hogere verdiepen geparkeerd. De man zou ingestapt zijn en wilde dan wegrijden, maar toen liep het mis. In plaats van zijn camionette in de versnelling vooruit te zetten, stond deze per vergissing in achteruit. Vervolgens ging het mis bij het gas geven en stortte de chauffeur met zijn voertuig metersdiep naar beneden.

© TP

De kleine bestelbus belandde met een smak op het asfalt. De wagen lag op zijn dak en op een betonnen stootrand. De 29-jarige Bilzenaar hield er behalve een straf verhaal enkel wat lichte verwondingen aan over. De lokale politie Carma kwam ter plaatse voor de vaststellingen en het wrak moest getakeld worden.

De parking waar het voertuig van af reed was wel degelijk beveiligd. Zo stonden er dus betonnen stootranden en hingen er ook netten die moeten voorkomen dat kleine voorwerpen naar beneden zouden kunnen vallen. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) heeft de bestuurder een fout manoeuvre gemaakt. “Dat hebben onze politiediensten vastgesteld”, zegt Dries. “De betonnen stootrand is dan mee met de wagen naar beneden gestort.”

Geen extra beveiliging

Heidi Lenaerts, manager van Shopping 1 in Genk, stelt dat de parking voldoende beveiligd is. “Maar als je met een grote kracht tegen zo’n betonnen stootrand aan knalt dan kan die dat niet houden. Aan een normale snelheid zou zoiets niet kunnen gebeuren.”

Het shoppingcentrum is dan ook niet meteen genoodzaakt om te zorgen voor extra beveiliging op de parkeeretages. Het is de eerste maal sinds de vernieuwing van Shopping 1 zes jaar geleden dat een wagen er in slaagt om door de beveiliging te rijden naar beneden te storten.  (ppn, cn)

© TP

© TP

© TP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer