ongeval

Vrouw die overleed onder kerstboom Oudenaarde is 63-jarige verpleegkundige

Een twintig meter hoge kerstboom op de markt van Oudenaarde is donderdagavond omvergewaaid door een hevige rukwind. Drie personen kwamen onder de boom terecht. Een van hen, een vrouw, is overleden. Het parket opent een onderzoek. De kerstmarkt wordt niet meer heropend.

gli pma pdv mtm

Het ongeluk vond plaats rond 19 uur. Een opstoot van zeer hevige regen en een lokale windvlaag met windkracht 6 duwde de boom omver in de buurt van een kerstmarkt waar heel wat mensen aanwezig waren. Drie personen kwamen onder een boom terecht. Al snel was duidelijk dat een vrouw er erg aan toe was. Ze raakte gewond aan haar hoofd en werd nog gereanimeerd, maar overleed uiteindelijk toch in het ziekenhuis.

Het dodelijke slachtoffer is een 63-jarige vrouw uit Maarkedal. Ze werkte als verpleegkundige in het AZ Glorieux ziekenhuis in Ronse. “Ze was een zeer gewaardeerde collega, met een lange staat van dienst’, laat de directie weten. “Met toestemming van haar kinderen wordt een rouwhoekje ingericht in de kapel.”

Ook burgemeester Marnic De Meulemeester betuigt zijn medeleven.

Kerstmarkt gesloten

De kerstboom viel richting het winterdorp waar meerdere kinderattracties staan, zoals een wintertreintje en enkele draaimolens. Op dat ogenblik waren ook enkele van de dertig kerstchalets geopend en waren er al tientallen bezoekers. Politie, medische diensten en brandweer kwamen massaal ter plaatse. De kerstmarkt en attracties blijven ook de rest van de vakantie gesloten, kondigde het stadsbestuur aan.

Het parket van Oost-Vlaanderen kwam ter plaatse en heeft deskundigen aangesteld om de nodige vaststellingen te doen. Berichten over voorgaande problemen met de boom en eventuele stabiliteitsproblemen zullen door het parket onderzocht worden, maar “maken deel uit van het onderzoek”, aldus het parket.