Acteur Vin Diesel
2023 Invision

Acteur Vin Diesel beschuldigd van seksueel wangedrag in 2010

"Fast & furious"-acteur Vin Diesel (56) wordt door een voormalige assistente beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de vrouw vonden de feiten in 2010 plaats, toen zij voor de Amerikaans acteur en regisseur werkte tijdens de opnames voor de film "Fast Five" in Atlanta. Diesel zou zich aan haar opgedrongen hebben in een hotelsuite.  

De aanklacht is donderdag ingediend in Los Angeles. Vin Diesel zou de vrouw, genaamd Asta Jonasson, destijds hebben meegenomen naar zijn hotelsuite en haar op het bed hebben geduwd. Ze zou hem hebben geprobeerd tegen te houden, is in de aanklacht te lezen, en vervolgens naar de deur zijn gelopen. Daarop zou hij haar borsten hebben betast.  

Ook zou Diesel, vooral bekend van zijn rol van Dominic Toretto in "Fast & furious", hebben geprobeerd haar onderbroek naar beneden te trekken, waarna de vrouw naar de badkamer vluchtte. Daar zou hij haar hebben gedwongen zijn penis aan te raken en voor haar ogen hebben gemasturbeerd.  

Volgens de aanklacht sloot Jonasson haar ogen uit angst om Diesel nog meer kwaad te maken. "Ze was niet in staat om te ontsnappen en sloot haar ogen, bang om Vin Diesel boos te maken door hem verder af te wijzen", staat er te lezen.

Uren later ontslagen

De vrouw zou uren na het incident ontslagen zijn door de zus van Diesel, die mee het productiehuis van de acteur "One race films" beheert. In het stuk wordt gesproken van een onrechtmatige beëindiging. "Het was haar duidelijk dat ze ontslagen werd omdat ze niet langer van nut was", luidt de aanklacht. "Mevrouw Jonasson voelde zich als een stuk afval dat weggegooid werd."

Dit is de eerste keer dat hij hoort van deze aanklacht van een werknemer die maar negen dagen voor hem werkte

Advocaat van Vin Diesel

De voormalige assistente klaagt Diesel en zijn bedrijf ook nog aan voor het creëren van een onveilige werkomgeving en nalatig toezicht. "We willen de acteur en degenen die zijn aanranding hebben toegestaan, verantwoordelijk stellen voor hun daden", zegt de advocaat van Jonasson.  

Diesel ontkent

Diesel beweert via zijn advocaten dat het verhaal helemaal niet klopt. "Laat me heel duidelijk zijn", zegt zijn advocaat Bryan Feedman, "Vin Diesel ontkent deze claim volledig. Dit is de eerste keer dat hij hoort van deze aanklacht van een werknemer die maar negen dagen voor hem werkte. We hebben ook duidelijk bewijs dat deze bizarre beweringen volledig weerlegt.” 

Meest gelezen