Lars Fruergaard Jørgensen is de CEO van Novo Nordisk.© Shutterstock, AFP

CEO achter Ozempic is persoon van het jaar volgens Financial Times

De CEO van Novo Nordisk, het Deense farmabedrijf achter Ozempic, is uitgeroepen tot persoon van het jaar door de Britse krant Financial Times. Lars Fruergaard Jørgensen wordt geprezen voor zijn pionierswerk dat een diepe impact kan hebben op meerdere vlakken.

adb
Bron: Financial Times, Medwatch

Farmabedrijf Novo Nordisk is de ontwikkelaar van diabetes- en obesitasmedicijnen Ozempic en Wegovy. Vooral wegens het succes van dat laatste middel kent de Financial Times de titel van “persoon van het jaar” toe aan CEO Lars Fruergaard Jørgensen. Hij volgt daarmee de Oekraïense president Volodimir Zelenski en Tesla-, SpaceX en X-topman Elon Musk op. Ook Bill Gates, Steve Jobs, Angela Merkel, Barack Obama, Donald Trump en Jack Ma gingen de Deen al voor.

LEES OOK. Wegovy, het middel dat beter werkt tegen obesitas dan Ozempic, maar in ons land toch niet te koop is

Volgens de Financial Times is Lars Fruergaard Jørgensen geen typische CEO en is alles aan hem “ingetogen”. Geen privéjets voor de man, bijvoorbeeld, maar gewone lijnvluchten. “Maar op zijn bescheiden manier pioniert Jørgensen met een commerciële innovatie die een grote impact kan hebben, niet alleen op de gezondheidszorg, maar ook op samenlevingen, overheidsfinanciën en onze relatie met voedsel.”

“Voor zijn rol als leider van dit model van geduldige, volhardende maar transformerende innovatie heeft de Financial Times Jørgensen gekozen tot Persoon van het Jaar”, klinkt het.

LEES OOK. Obesitas-expert over de pandemie der pandemieën: “Een wonder dat er nog zoveel magere mensen zijn in onze maatschappij” (+)

(Lees verder onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Novo Nordisk werd eerder dit jaar het meest waardevolle bedrijf van Europa en de marktwaarde werd groter dan het Deense bruto binnenlands product.

LEES OOK. Ozempic maakt Deense farmabedrijf Novo Nordisk waardevolste bedrijf van EU

Jørgensen zegt in een reactie aan de Financial Times dat hij een “groot gevoel van verantwoordelijkheid voelt om echt samen met de maatschappij te slagen”. Volgens de CEO is de titel een erkenning van het bedrijf, de geschiedenis ervan en alle medewerkers. “De afgelopen 100 jaar hebben we gewerkt aan het bestrijden en voorkomen van diabetes en andere chronische ziekten, en we zijn vandaag de dag nog net zo toegewijd als toen we begonnen.”

LEES OOK. Toen zijn vrouw een doodvonnis kreeg, wilde een wetenschapper haar helpen: het verhaal van het succesbedrijf achter Ozempic (+)

Jørgensen werkt sinds 1991 voor Novo Nordisk en klom in 2017 op tot CEO.

LEES OOK. Onze reporter test zelf of je snel aan Ozempic kan geraken zonder voorschrift: “Ik vul in: ik wil wat buikvet verliezen” (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer