Wout van Aert tijdens de ploegvoorstelling in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert tijdens de ploegvoorstelling in Amsterdam. © Photo News

"Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoesterde Giro-wens en andere doelen

2024 wordt geen jaar als alle andere voor Wout van Aert (29). Hij rijdt geen WK veldrijden, maar wel het Belgische openingsweekend. Hij slaat de Strade Bianche en Milaan-Sanremo over, maar start in de Giro. Van Aert zal er dit jaar niet bij zijn in de Tour. Hij mikt op olympisch tijdritgoud. De Vuelta daarna is zijn opstap naar het WK op de weg. Alles wordt anders, hoopt Van Aert. “In 2023 was ik nooit op mijn best.”

9 reacties

  • AUGUSTIN GHIJSELS

    4 maanden geleden
    Met alle respect, maar Wout is geen ronderenner.Als hij bij de 10 eersten eindigt in de Giro, is dat een puike prestatie.Maar Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen kan hij zeker winnen.En ik hoop het ook.Het wordt stilaan tijd.
  • Koen Wauters

    4 maanden geleden
    Geen WK veldrijden, geen Strade, geen Tirreno, geen San Remo, geen Amstel of Luik. En dat allemaal om enkele ritjes in de Giro te winnen. Triestig voorjaar eigenlijk. Ben wel fan van hem maar vind het geen goede keuze.
  • leopold van heurck

    4 maanden geleden
    Ik zie Wout wel ritten winnen.
  • Lore Janssen

    4 maanden geleden
    Cian wordt kopman voor Visma in de Giro (Vingegaard in de Tour en Kuss in de Vuelta). Van Aert zal veel aandacht naar zich toe trekken, waardoor Cian zich zonder al te veel druk al een eerste keer met Pogacar zal kunnen meten (eerder dan Evenepoel!).
  • julien boonen

    4 maanden geleden
    Zonder pech gaat het lukken,succes Wout