© Patrick De Roo

Ãnande (6) als eregast onthaald in Comics Station

Tijdens Koningsdag 2015 stond de toen 6-jarige Ãnande met een bordje met daarop ‘Ik wil naar een pretpark’ in Amsterdam op straat. Toen Jeroen Jespers, oprichter van het Comics Station, daar passeerde, was hij zo gecharmeerd dat hij de jongen beloofde een pretpark voor hem te bouwen. Twee jaar later werd de kleine knaap er als eregast onthaald.

Barbara Vandenbussche

“Ik was altijd aan het zeuren dat ik naar een pretpark wilde”, vertelt Ãnande, nu 8 jaar jong. “Dus deed ik goocheltrucjes voor 20 cent, om de trip te bekostigen. Aan het eind van de dag had ik 93 euro bij elkaar getoverd.”

Plots kwam er een Belgische man naar hem toe, die gecharmeerd was door wat hij deed. “Ik ga een pretpark voor jou bouwen, en als dat klaar is, nodig ik je uit”, zei hij. Ze praatten enkele minuutjes en toen wisselde hij e-mailadressen uit met mama Jantine (47). “Ik heb er nadien niet meer aan gedacht”, zegt ­Jantine. “Een jaar later kreeg ik een bericht dat hij ermee bezig was, maar dat het pretpark nog niet af was.”

De man die Ãnande aansprak, is Jeroen Jespers, die toen al bezig was met de ontwikkeling van Comics Station in Antwerpen-Centraal. “Het was een heel onverwachte ontmoeting. Ik vond hem zo schattig dat ik hem dat wel wilde beloven. En als je iets belooft, moet je dat ook waarmaken. Ik heb toen een foto en een filmpje gemaakt van Ãnande en die de hele tijd op mijn desktop bewaard. Zo werd ik er elke dag aan herinnerd. In december heb ik hen laten weten dat we bijna aan de laatste fase begonnen en dat ze nog een uitnodiging kregen als het open was.”

Zaterdag was het dan eindelijk zover. “Het is superfijn, maar ik kan echt niet zeggen wat ik het leukst vind”, zegt Ãnande. “We verkenden al de Teletijdmachine van Suske en Wiske, waar we laserstralen moesten ontwijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER