© Getty Images

Tienkoppig Real Madrid neemt leidersplaats in La Liga weer over na winnend doelpunt in extra tijd tegen Alavés

Real Madrid gaat de winterstop in Spanje als leider in. De Koninklijke profiteerde donderdagavond optimaal van het eerdere puntenverlies van seizoensrevelatie Girona bij Betis (1-1) door met een 0-1 zege bij Alavés de leidersplaats na achttien speeldagen in La Liga weer over te nemen.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Real beleefde nochtans geen makkelijke avond in Alavés. Na 54 minuten kwamen ze met een man minder te staan na de uitsluiting van aanvoerder Nacho Fernandez. Toen stond het nog 0-0 en loerde puntenverlies om de hoek. In de toegevoegde tijd kopte Lucas Vazquez na een hoekschop van Toni Kroos echter de enige treffer van de partij tegen de netten: 0-1.

Real en Girona beëindigen het jaar zo allebei met 45 punten, maar de leidersplaats is voor de Madrilenen die een beter doelsaldo hebben. FC Barcelona, dat onderweg is naar Dallas voor een oefenduel, is derde met 38 punten en kan nog bijgebeend worden door Atlético.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer