De plek waar de kerstboom stond in Oudenaarde

Kerstmarkt Oudenaarde afgelast nadat vrouw is gestorven door omgevallen kerstboom

De kerstmarkt in Oudenaarde gaat niet meer open, nadat een vrouw is gestorven toen een grote kerstboom omviel. Twee anderen raakten lichtgewond. Het parket heeft een onderzoek geopend.

Rond 19 uur gisterenavond is de kerstboom die op de Markt van Oudenaarde stond omgewaaid. Een 63-jarige vrouw die onder de omgewaaide kerstboom terecht is gekomen is overleden, twee andere slachtoffers liepen lichte verwondingen op.

"We hebben besloten om de kerstmarkt en het winterdorp volledig te sluiten, uit respect voor de familie", reageert burgmeester Marnic De Meulemeester (Open VLD). De kerstboom is intussen al weggehaald. 

BEKIJK - De kerstboom is inmiddels weggehaald

Videospeler inladen...

Parket opent onderzoek

Het parket is intussen een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeval. Eerder waren er al problemen met de stabiliteit van de kerstboom. De boom stond scheef en moest door de technische dienst weer rechtgezet worden. Toch bleek de boom niet bestand tegen de windstoten gisterenavond. 

"De boom stond stevig, maar er is onverwacht heel hevige regen en een lokale windvlaag met windkracht 6 ontstaan. Daardoor is de boom omvergewaaid in de buurt van een kerstmarkt waar heel wat mensen aanwezig waren", zegt De Meulemeester. 

BEKIJK - Op deze webcambeelden is te zien hoe de kerstboom op de Markt van Oudenaarde is gevallen:

Videospeler inladen...

"Tien minuten voor de boom is gevallen hebben we naar de technische dienst van de stad gebeld om te melden dat we de boom zagen bewegen", zei ooggetuige Frederick Bourgeois gisteren aan VRT NWS.

"Dan kwam de boom naar beneden. We hadden gezien dat er een drietal mensen onder de boom lagen. We hebben met een twintigtal mensen de boom opgetild en zo zijn twee mensen vanonder de boom gehaald. Een derde is door de hulpdiensten van onder de boom gehaald", aldus Bourgeois. De vrouw werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gevoerd, maar ze is overleden aan haar verwondingen. 

Meest gelezen