Loon van klein miljoen werknemers stijgt op 1 januari: bereken hier wat dat voor jou betekent

In januari hebben honderdduizenden werknemers uitzicht op extra centen, als gevolg van de jaarlijkse indexering van hun lonen. Waar de stijging vorig jaar nog op een recordhoogte stond, wordt het dit jaar - onder andere door de stabilisering van de gas- en elektriciteitsprijzen - een mager beestje. Behoor jij tot één van de vele Belgen bij wie het loon op 1 januari wordt geïndexeerd? Bereken hieronder hoeveel je nieuwe loon bedraagt.

LEES OOK. Loonindexering januari wordt dikke tegenvaller: waarom is dat? En wie mag allemaal een loonstijging verwachten?

De indexering van de lonen verschilt van sector tot sector. Voor sommige sectoren gebeurt het bijna maandelijks, voor anderen per kwartaal, halfjaar of jaar. Voor een grote groep werknemers gebeurt de jaarlijkse indexering in januari. Het gaat onder anderen om de bedienden die verzameld zijn onder het aanvullend paritair comité voor bedienden (PC 200). Weet je niet tot wel paritair comité je behoort? Je vindt deze informatie meestal bovenaan op je loonbrief terug.

Bereken hier de impact van de indexatie op je loon:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER