Overzet

Lange bestelwagen komt vast te zitten op veerpont over de Maas: “Nog nooit meegemaakt”

Maasmechelen -

Vrijdagvoormiddag is het veerpont over de Maas in Meeswijk tijdelijk buiten dienst geweest door een zeldzaam voorval. Een lange bestelwagen kwam vast te zitten tussen de stoeprand en het veerdek.

Mark Dreesen

Het probleem deed zich vrijdag voor toen even voor 11 uur een bestelwagen uit Bocholt vanaf de hellende stoeprand aan Belgische zijde het veerpont wilde oprijden. De te lange bestelwagen kwam vast te zitten tussen de helling van de dijk en het dek van het veerpont. De camionette kon niet meer voor- of achteruit. Omdat de bestelwagen niet volledig op de veerboot stond, kon ook geen overtocht naar Nederland worden gemaakt. “Want dan valt de bestelwagen in de Maas”, aldus veerman.

“Goede raad was plots duur”, aldus de automobilist van de witte wagen die net voor de bestelwagen wel de pont was opgereden. “De bestelwagen zat klem tussen het dek en de veerweg. De achterste wielen draaiden zonder de grond te raken. Ik kon zelf ook geen kant meer op.” Andere automobilisten besloten om te draaien en reden naar de Maasbrug in Maaseik of naar de grensovergang in Boorsem.

Trekkabel

“Met een kabel uit mijn wagen en een extra koord tussen het veerpont en een meerpaal op de dijk langs de Maas, hebben we na enige tijd toch beweging gekregen in de veerboot en de bestelwagen. Het was allemaal millimeterwerk in de regen. Maar plots kwamen als bij wonder de aandrijfwielen van de bestelwagen toch op het dek van de veerboot. Als ik met mijn wagen niet voor de bestelwagen had gestaan, hadden we moeten wachten totdat de Maas hoger kwam te staan. Dan verminderde de hoek tussen veerdek en stoeprand. Maar de Maas stond al hoog. Na een uur en behoorlijk buiten adem ben ik toch aan de andere kant van de rivier geraakt. Ik had mij de overzet naar Nederland toch sneller verwacht.”

En de reactie van de veerman: “Nog nooit meegemaakt. Zelfs autobussen of schoolbussen hebben dit probleem niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer