© REUTERS

Worden Engelse topclubs spelbreker? ‘Big Six’ uit Premier League neemt afstand van Super League-plannen

De zes topploegen in de Premier League hebben zich allemaal gedistantieerd van de plannen voor de opstart van een European Super League. Arsenal was vrijdag de laatste club om aan te geven dat het zijn positie van 2021 blijft aanhouden.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

De Gunners stellen in een statement dat ze zullen blijven spelen in UEFA-competities, ook na de uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie die donderdag op zijn minst de mogelijkheid opende naar een nieuw Europees voetbaltoernooi.

Liverpool reageerde niet officieel sinds de uitspraak van het Europees Hof donderdag, maar persbureau PA ontdekte dat de club twee jaar geleden, na de mislukte lancering van de Super League, de wettelijke toestemming om deel te nemen aan nieuwe competities legde bij de Spirit of Shankly (SoS), de officiële supportersvakbond van de club. SoS bevestigde donderdag wel dat de positie van de club de voorbije twee jaar niet veranderd is. Ook Manchester United, Manchester City, Chelsea en Tottenham brachten donderdag gelijkaardige statements naar buiten en bevestigden hun engagement voor de UEFA-competities.

In Spanje schaarden Real Madrid en Barcelona zich meteen achter het nieuwe Super League-project. Juventus en AC Milan reageerden nog niet. Inter wees deelname aan de Super League af, net als onder meer Atlético Madrid. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis gaf aan dat zijn club wil spreken over deelname. De club behoorde niet tot de zogenaamde oprichters twee jaar geleden.

Het oorspronkelijke Super League-plan viel in april 2021 in 72 uur uit elkaar. De Engelse topclubs trokken zich een voor een terug na hevige protesten van fans en onder druk van de Britse regering.

A22, het bedrijf achter de Europese Super League, maakte donderdag de details van de nieuwe competitie bekend. Het voorstel voor de mannencompetitie omvat 64 clubs in drie divisies, met promotie en degradatie. Er komt ook een vrouwencompetitie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer