© Isopix

Emma Watson sleept eerste genderloze MTV award in de wacht

Op de MTV Movie & TV Awards heeft Emma Watson (26) de award voor 'Best Actor in A Movie' gewonnen voor haar rol in 'Beauty and the Beast'. Een bijzondere gebeurtenis want MTV koos er dit jaar voor niet langer die prijs uit te reiken aan een acteur én een actrice, maar gewoon aan wie de beste acterende persoon was.

flb

In alle vorige edities werd er een Best Acteur en een Beste Actrice gekozen door de MTV-kijkers, maar daar werd dit jaar komaf mee gemaakt. Volgens de televisiezender is het opdelen van dat soort categorieën voorbijgestreefd en dus was het Emma Watson die de eerste genderloze award in ontvangst mocht nemen.

Watson, zelf een bevlogen feministe, kan dat enkel toejuichen en reageerde toch een beetje aangedaan tijdens haar speech. "Het initiatief van MTV om een genderloze award in te voeren, zal voor iedereen een andere betekenis hebben, maar voor mij betekent het dat acteren gaat over de mogelijkheid om jezelf in de schoenen van anderen te plaatsen en dat hoeft niet in twee categorieën opgedeeld te worden. Empathie en je verbeelding gebruiken kennen geen grenzen", zei ze.

Met was de 13-jarige Millie Bobby Brown die voor haar rol in 'Stranger Things' bovendien de vergulde popcornbeker voor 'Best Actor in A Show' in ontvangst mocht nemen. De eerste genderloze awarduitreiking van MTV werd er dus eentje waarop de vrouwen zegevierden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer