BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Georkestreerde moddercampagne”: Vlaams Parlement roept Filip Dewinter (Vlaams Belang) op het matje

UPDATEHet Vlaams Parlement roept Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter op het matje na een klacht van Groen-fractieleider Mieke Schauvliege. Dat bevestigt de partij aan onze redactie. De Deontologische commissie zal zich volgende week buigen over zijn banden met buitenlandse regimes. Dewinter riskeert een blaam te krijgen.

49 reacties

  • Jean-Marie Gijsen

    4 maanden geleden
    Eens oplijsten wie en wat in de politiek iets gedaan heeft dat volgens anderen niet door de beugel kan, kon. We zouden verstomd staan. Ik denk dat sommige partijen de bui al zien aankomen tegen de verkiezingen en dan is blijkbaar alles toegelaten. De lijst van partijen waar alles wel volgens de wet werd gedaan is misschien korter.
  • Didier Heggerick

    4 maanden geleden
    Laten we onderzoek afwachten ,hopelijk is die neutraal en niet politiek gestuurd ?
  • René Lodeweyckx

    4 maanden geleden
    Bekijk gewoon een verpakking,juist Made in China. Heel Europa is naar China gegaan om die markt te veroveren en goedkoper te produceren, En dat gaat enkel via lobby - werken. Het beste voorbeeld is Volvo.Het overige is bladvulling en sensatie. Zouden we ons niet beter bezighouden met de staatsschuld van 30 miljard en stoppen met modder gooien.aub.
  • Hubert Vanmechelen

    4 maanden geleden
    Het is niet de taak van regeerpartijen om met modder te smijten. Het is hun taak om via goed bestuur stemmen te winnen. Maar ja, als in de peilingen er weinig spraken is van federaal goed bestuur rest er enkel het oppositie voeren tegen de opposanten. Versta... het terug gooien van modder.
  • jhony van steen

    4 maanden geleden
    VB-ers en sympathisanten zijn er altijd als de kippen bij om anderen te demoniseren, ontslag te vragen, onderzoekscommissies te eisen. Als het in eigen rangen wat minder koosjer is dan gaat het over “politieke spelletjes, imago besmeuren”. Dubbele moraal?