Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Sepideh Sedaghatnia geven hun tips voor lekkere en voordelige feestdagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Sepideh Sedaghatnia geven hun tips voor lekkere en voordelige feestdagen. © Foodphoto / Lisa Valcke / Steven Richardson

Van de lekkerste voordelige wijn tot de beste kant-en-klare saus: dit is onze ultieme gids voor de feestdagen

Welke wijn of alcoholvrij drankje schenk je als aperitief? Welke kant-en-klare saus is lekker om jezelf tijd te besparen? En wat als je zelfs nog niet weet wat te serveren? De feestdagen zorgen voor heel wat keuzestress. Daarom bundelen we voor jou de beste tips voor lekkere én goedkope feestdagen. Sterrenchef Luc Bellings kiest onder meer zijn favoriete kroketten, HLN-chef Piet Huysentruyt schotelt je zijn kerstmenu voor en onze huissommelier Sepideh selecteert de ideale kerstwijn onder de 10 euro.

  1. Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
    PREMIUM

    Studies tonen antidepres­sief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?

    Heel wat exotische keukens gebruiken saffraan om gerechten als risotto of biryani hun typische smaak en kleur te geven. Maar ook de traditionele geneeskunde gebruikt het, want extracten van het ‘rode goud’ zouden een verschil maken bij milde tot matige depressies. Hoe groot is dat effect? Hoeveel saffraan moet je dan eten? En zou het een volwaardig alternatief voor antidepressiva kunnen zijn? Professor farmaceutische wetenschappen Dr. Luc Pieters (UAntwerpen) licht toe. “Om een goede werking te garanderen, moet saffraan bepaalde stoffen bevatten.”
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.