© Dick Demey

Wouter Vrancken over topper tegen Anderlecht: “We zullen ons strijdershart moeten tonen”

Zaterdag naar Anderlecht, dinsdag thuis tegen Antwerp. Het belooft een loodzware kerstperiode te worden voor KRC Genk. Wouter Vrancken kijkt het tweeluik vol vertrouwen tegemoet. “We hebben het momentum en willen dat goede gevoel graag doortrekken.”

Tom Mas

KRC Genk boekte in de voorbije drie wedstrijden knappe maar logische zeges tegen Eupen, Cukaricki en Kortrijk. De verplaatsing naar Anderlecht wordt andere koek, beseft ook Wouter Vrancken. “Het is een heel goede ploeg, ze staan niet voor niets tweede”, klinkt het. “Ze zijn ook enorm efficiënt. We moeten zorgen dat we klaar zijn, want het zal niet alleen van kwaliteit en mooi voetbal afhangen. Het veld in het Lotto Park ligt er niet al te best bij, dus we zullen ook ons strijdershart moeten tonen.”

Dat strijdershart toonden de Genkies ook al in de heenwedstrijd, toen ze na een omstreden rode kaart voor Bonsu Baah met z’n tienen een verdiend punt uit de brand sleepten. “We hebben toen een heel goede wedstrijd gespeeld”, zegt Vrancken. “Zelfs met een mannetje minder waren we de betere ploeg en hadden we de beste kansen. Daar moeten we vertrouwen uit putten.”

In de hoeken

Er was de voorbije dagen heel wat ophef over een filmpje waarin Standard-coach Carl Hoefkens zijn spelers vertelde dat ze in de hoeken moesten trappen, omdat Anderlecht-doelman Kasper Schmeichel daar toch niet zou geraken. Heeft Vrancken zijn jongens hetzelfde advies gegeven? “(Lacht) Zoals voor elke wedstrijd hebben we ook nu elke speler van de tegenstander geanalyseerd, ook de doelman. Dat geldt niet alleen voor Schmeichel, maar voor elke keeper”, besluit de Genkse coach.

El Ouahdi ziek

Vrancken selecteerde 21 spelers voor de topper in het Lotto Park. Zakaria El Ouahdi is er niet bij, hij voelde zich vrijdag wat ziekjes. De volledige selectie:

Aangeboden door onze partners