© BELGA

REACTIES. Wout van Aert is “niet teleurgesteld” na verloren eerste duel, Mathieu van der Poel is “zeker dat Wout nog crossen zal winnen dit seizoen”

Het eerste duel is gestreden, het verschil tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert was heel duidelijk in Mol: één minuut en zestien seconden. Van der Poel “heeft zich geamuseerd”, Van Aert “voelde zich niet echt comfortabel op de fiets, maar is ook niet teleurgesteld”. Hier de eerste reacties.

Jonas Withouck
Bron: Belga

Van der Poel: “Van Aert zal zeker nog paar crossen winnen”

“Ik voelde mij heel goed en reed vooral goed door het zand”, opende Mathieu van der Poel voor de camera van Sporza. “Dat is hier het belangrijkste, dus dan maak je wel een verschil. Ik deelde mijn rondjes heel goed in. Er waren stukken waar ik kon herstellen om dan door te trekken in het zand. Ik heb mij wel geamuseerd vandaag.”

© BELGA

Van der Poel ging zó snel dat er slechts negen andere renners de finish haalden. “Dat is wel weinig, ja, maar het is natuurlijk wel een kort en snel rondje, dus dan wordt die 80 procent-regel snel toegepast. Ik had gewoon een super goed gevoel en reed een goed tempo zonder over de limiet te gaan.”

Dat hij het eerste duel met Van Aert won, doet hem blijkbaar niet zo veel. “Dat leeft bij de mensen meer dan bij ons, zeker bij Wout. Hij heeft al aangegeven dat hij de winter eigenlijk meer erbij pakt zonder echt in hoogvorm te zijn. Wat ik logisch vind en wat ook slim is in zijn geval. Maar ik sluit zeker niet uit dat hij het me sommige crossen nog heel lastig zal maken. Hij zal er ongetwijfeld nog een paar winnen dit jaar, daar ben ik zeker van.”

© BELGA

Van Aert: “Blij dat ik nog binnen de tijd finishte”

“Eigenlijk ben ik wel tevreden”, zei Wout van Aert kort na de finish. “Er zat niet meer in. Mathieu zette mij super snel onder druk, waardoor ik veel foutjes maakte in het zand. Vandaag kon ik nog geen weerwerk bieden.”

“Ik voelde mij niet comfortabel op de fiets. Zeker op een zandparcours als hier moet je eigenlijk wat overschot hebben om aan die zandstroken te beginnen en als je onder druk staat wordt het alleen maar moeilijker. De tweede helft van de koers ging het beter, als ik mijn eigen ritme wat kon vinden. Technisch ging het dan ook iets beter. Daar ben ik wel tevreden over.”

© BELGA

Uiteindelijk kon hij maar een kwartiertje aanklampen bij Van der Poel. “Ik had het liever wat langer getrokken, maar er zat gewoon niet meer in. Ik ben ook niet teleurgesteld over vandaag, want ik had hier zeker rekening mee gehouden. Het is wat het is.”

Over het feit dat er maar tien renners gefinisht zijn, zei Van Aert het volgende: “Dat lag niet aan mij, ik ben al blij dat ik nog binnen tijd gefinisht ben. (lacht)”

© BELGA

Niels Vandeputte: “Mathieu reed rond in speeltuin”

Voor de laatste podiumplaats werd er fel gebikkeld tussen Quinten Hermans, Toon Vandebosch en Niels Vandeputte. Met een tempoversnelling in volle finale reed laatstgenoemde zich naar de derde plaats en mocht hij dus mee het podium op met winnaar en teamgenoot Mathieu van der Poel, en Wout van Aert.

“Ik denk dat velen jaloers zullen zijn op die podiumfoto van Mol. Daar prijk ik toch maar mooi naast Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Dat is iets om te koesteren. Ik rijd normaal gezien heel graag in het zand, maar vandaag verliep dat toch met horten en stoten. Ik vond op een of andere manier niet echt mijn draai. Ik maakte ook heel veel fouten. Ik stond precies de hele wedstrijd onder druk. Gelukkig slaagde ik erin toch eens op een goede manier door het zand te klieven en meteen sloeg ik een kloofje op de rest. Ik reed me wat verderop vast en op de koop toe sprong mijn ketting eraf. Ik zag Quinten Hermans naderen maar ik wou die derde plaats behouden. En dat lukte nog ook”, verduidelijkte Niels Vandeputte.

© BELGA

Heeft Vandeputte eigenlijk iets gezien van de demonstratie van zijn kopman Mathieu van der Poel? “Niet veel. Ik hoorde wel steeds de rondetijden. Mathieu deed dat in tijden van zowat 5:45 per ronde. Ongelooflijk. Hij reed rond in een speeltuin. Ik was de beste van de rest.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer