Vin Diesel wordt beschuldigd van seksueel misbruik.© FilmMagic

‘The fast and the furious’-acteur Vin Diesel ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik

Een voormalige assistente heeft Vin Diesel aangeklaagd voor seksueel misbruik dat zou hebben plaatsgevonden tijdens de opnames van de film ‘Fast five’ in 2010. De 56-jarige Amerikaanse acteur ontkent met klem.

mtm
Bron: Vanity Fair

Asta Jonasson spande donderdag in Los Angeles een rechtszaak aan tegen Vin Diesel — echte naam Mark Sinclair. Ze beweert dat ze tijdens de opnames van de actiefilm Fast five door de acteur werd ingehuurd om voor hem te werken in Atlanta. Op dat moment was ze pas afgestudeerd aan de filmschool in Los Angeles. Het was haar taak om feestjes te organiseren en om tijdens evenementen altijd in de buurt van Diesel te blijven.

Volgens de aanklacht werd ze in september 2010 gevraagd om te wachten in de suite van Diesel in het St. Regis Hotel in Atlanta, terwijl de acteur nog andere vrouwen ontving die hij in een nachtclub had leren kennen. “Toen de andere vrouwen weg waren, pakte Diesel de polsen van mevrouw Jonasson vast en trok hij haar op het bed”, zo staat te lezen in de gerechtelijke documenten. “Ze vroeg hem te stoppen, ontsnapte aan zijn greep en wachtte bij de voordeur van de suite tot hij wegging.”

“Meermaals gevraagd om te stoppen”

In plaats daarvan zou Diesel de vrouw echter opnieuw benaderd hebben en begon hij haar borsten te betasten en te kussen — ondanks haar aanhoudende smeekbeden om te stoppen. “Jonasson begon te schreeuwen zodra Vin Diesel haar ondergoed naar beneden trok en rende weg door de gang naar de badkamer, waar de acteur haar tegen de muur drukte en haar hand op zijn penis legde. Ze bleef weigeren, waarna Diesel besloot om te masturberen voor haar, terwijl Jonasson doodsbang haar ogen sloot in een poging zich van de feiten te distantiëren en de acteur niet kwaad te maken.”

Enkele uren later zou Jonasson een telefoontje hebben gekregen van Samantha Vincent, de zus van Vin Diesel en de voorzitter van zijn bedrijfje One Race. Ze kreeg te horen dat haar dienstverband na minder dan twee weken werd opgezegd.

“Bizarre beweringen”

Een advocaat van Vin Diesel heeft de beschuldigingen met klem ontkend in een verklaring en hekelt de “bizarre” beweringen van Jonasson. “Er zijn duidelijke bewijzen die deze beschuldigingen volledig weerleggen”, aldus advocaat Bryan Freedman. “Dit is ook het eerste wat Vin Diesel ooit gehoord heeft over deze meer dan dertien jaar oude claim van een zogenaamde ‘9-dagenwerknemer’.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer