© EPA

België stuurt twee jonge atleten naar Olympische Jeugdwinterspelen in Zuid-Korea

België stuurt binnenkort twee jonge atleten naar de Jeugd Olympische Winterspelen in de Zuid-Koreaanse provincie Gangwon (19 januari - 1 februari). De tweekoppige delegatie bestaat uit Lowie Dekens, een 16-jarige shorttracker, en Christos Douas, een 17-jarige alpijnse skiër. Dat deelden de BOIC en delegatieleider Gert Van Looy vrijdag mee.

Bron: BELGA

“Team Belgium vliegt naar de Jeugd Olympische Winterspelen met een kleine, maar getalenteerde delegatie van twee jonge atleten. We zullen er alles aan doen hen zo goed mogelijk te ondersteunen en zijn ervan overtuigd dat dit een fantastische ervaring is die hen zal motiveren hun ultieme doel te behalen, namelijk top acht op de Spelen”, klonk in het een persbericht.

Het is nog maar de vierde keer dat de Jeugd Winterspelen, voor atleten tussen 15 en 18 jaar, worden georganiseerd. Eerder vond het evenement plaats in het Oostenrijkse Innsbruck (2012), het Noorse Lillehammer (2016) en het Zwitserse Lausanne (2020). Met Zuid-Korea vind het toernooi voor de eerste maal buiten Europa plaats. De Winterspelen omvatten in totaal zo’n 81 disciplines.

Tijdens de vorige editie van de JOS vaardigde België nog negen atleten af. Evy Poppe (slopestyle) en Anke Steeno (3x3 ijshockey) behaalden toen een gouden medaille voor ons land. In 2016 wonnen Xander Vercammen zilver (acrobatisch skiën) en Stijn Desmet goud (shorttrack voor gemengde teams). Daarvoor won skiër Dries Van Den Broecke zilver op de slalom tijdens de eerste editie in het Oostenrijkse Innsbruck in 2012.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer