Minister Dedonder reageert op kritiek: “Geen euro belastinggeld gebruikt voor eindejaarsvideo”

Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is er “geen euro belastinggeld” uitgegeven voor het ludieke kerstfilmpje dat ze samen met legerbaas Michel Hofman heeft gemaakt.

lto
Bron: BELGA

Met de video, die vrijdag via sociale media werd verspreid, brengen Hofman en Dedonder hun kerstwensen over aan het personeel van Defensie. In het scenario dat volgt redden ze de kerstman op zee met een patrouilleschip van de marine. 

Vooral de MR heeft daar kritiek op. “Er is oorlog in Europa en er zijn grote conflicten aan de gang in de wereld, maar de minister van Defensie gebruikt overheidsgeld en legermiddelen om te spelen. Ze mag aan spelletjes meedoen als ze wil, maar niet met ons belastinggeld”, liet partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez optekenen. 

LEES OOK. “Stel je voor dat Poetin dit ziet”: minister van Defensie krijgt kritiek op opvallende kerstvideo

Maar er is geen euro belastinggeld gebruikt voor de video, zegt Dedonder aan Belga. De bedoeling was om het personeel van Defensie te bedanken voor het geleverde werk en de reddingsmissies op zee, en dat met een “ontspannen en humoristische toon”. 

Het filmpje is gedraaid op de Noordzee aan boord van de P902 Pollux van de marine. Vorig jaar maakten Hofman en Dedonder voor het eerst een video met kerstwensen. Toen deden ze een deathride aan het opleidingscentrum voor de commando’s in Marche-les-Dames.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen