Antwerpse CD&V-lijsttrekker Tinne Rombouts verlaat nationale politiek: “Op korte tijd kan veel veranderen”

Vlaams Parlementslid voor CD&V Tinne Rombouts verlaat de nationale politiek. Dat maakt de politica bekend op sociale media. Rombouts, die zich vooral profileerde op het thema landbouw, was in oktober nog aangeduid als Antwerps lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. De partij gaat nu op zoek naar een nieuwe kopman of -vrouw.

emke
Bron: BELGA

“Op korte tijd kan veel veranderen”, staat te lezen in haar bericht. “Op het ene heb je vat, het andere is niet te vatten. Politiek is tot oplossingen komen. Het compromis maakt er dus ook integraal deel van uit. Zelfs een lenige spreidstand hoort er soms bij. Maar vandaag ervaar ik dat de grenzen van mijn rechtvaardigheidsgevoel te vaak worden overschreden.”

Ze schrijft verder dat ze niet op de kieslijst staat voor de verkiezingen van juni 2024. “Na deze keuze besproken te hebben met onze partijvoorzitter mocht ik rekenen op begrip en is er wederzijds respect. Ik begrijp dat dit voor velen een donderslag bij heldere hemel is, maar hoop op begrip voor deze keuze. Het vertrouwen dat ik steeds kreeg, waardeer ik enorm en blijf ik dankbaar koesteren.”

Rombouts zit al sinds 2004 in het Vlaams Parlement. In 2019 haalde ze vanop de tweede plaats op de Vlaamse lijst bijna 25.000 voorkeursstemmen. Daarmee gingen maar acht Antwerpse verkozenen in het Vlaams Parlement haar voor. Ze profileerde zich vooral op het thema landbouw en was de laatste maanden een vaak gehoorde stem in het stikstofdebat.

De Antwerpse blijft tot het einde van de legislatuur in het Vlaams Parlement zitten. Daarna gaat ze volgens de partij “een nieuwe uitdaging aan”. Ze is ook gemeenteraadslid in Hoogstraten.

De zoektocht naar een nieuwe Antwerpse lijsttrekker voor het Vlaams Parlement is intussen gestart. Het is de bedoeling om na Nieuwjaar met een nieuwe naam te komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen