Jokko

Jente Pironet van Portland covert "The scientist" op De Warmste Week: "Voel me duizend keer beter, ik vertrouw op de wetenschap"

Jente Pironet kreeg in juli de diagnose van kanker en verdween even van de podia, maar gisteren stond hij op het podium van De Warmste Week. "Ik voel me al duizend keer beter en het ziet er allemaal goed uit", vertelde hij voor zijn intieme concert. "Je moet geluk hebben en rekenen op de prachtige Belgische wetenschap." Zijn cover van "The scientist" van Coldplay was dan ook niet toevallig gekozen.

Een paar maanden geleden gaf Pironet een update over zijn gezondheid in een gesprek met Thibault Christiaensen van Studio Brussel. Hij was aan het strijden tegen kanker en hoopte vurig om in januari opnieuw op een podium te kunnen staan.

Dat podium komt er toch al iets vroeger, want gisterenavond speelde Pironet in Brugge al een aantal nummers voor De Warmste Week. Duizenden mensen stonden klaar met hun gsm-lichtjes in de hand. Bordjes die samen "We missed you Jente" vormden, werden in de lucht gehouden.

Annika Wallis

Positieve mindset

"Het gaat best wel goed", vertelde Pironet voor zijn optreden bij Eva De Roo en Robin Keyaert. "Ik voel me echt al duizend keer beter en het ziet er ook allemaal heel goed uit."

BEKIJK - "Ik ben stabiel, het gaat best wel goed", vertelt Pironet:

Videospeler inladen...

Pironet is altijd positief gebleven. "Dat doet heel veel, het zit echt wel een beetje in je mindset denk ik. Je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben en rekenen op de prachtige Belgische wetenschap. Er zijn al heel mooie dingen gebeurd." 

Cover "The scientist"

Niet toevallig koos Pironet voor een cover tijdens zijn korte set. Hij speelde solo aan de piano het nummer "The scientist" van Coldplay. "Ik ga een nummer coveren dat me is bijgebleven", teasde hij vooraf.

BEKIJK - Jente Pironet van Portland brengt intieme cover van "The scientist" van Coldplay:

Videospeler inladen...

Steun De Warmste Week

Wil je zelf De Warmste Week steunen? Dat kan: via de website dewarmsteweek.be kan je een actie registreren, een plaat aanvragen, vlammetjes kopen of een gift doneren.

De opbrengst gaat integraal naar de 287 projecten van De Warmste Week die zorgen voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren, thuis, op school, in hun vrije tijd en online. Want iedereen verdient het om op te groeien zonder zorgen.

Meest gelezen