Spaanse politie arresteert Belgische voortvluchtige in de provincie Alicante

Een speciaal team van de Spaanse politie heeft een Belgische voortvluchtige kunnen arresteren, in Rojales, in de provincie Alicante. De man was in 2020 door het Antwerpse hof van beroep tot 7 jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij diefstal met geweld, afpersing, wederrechtelijke vrijheidsberoving, doodsbedreiging, inbreuken op de drugswetgeving, oplichting en misbruik van vertrouwen. 

Volgens de federale politie was Koen V.S. niet aanwezig op zijn proces en werd hij sinds de uitspraak actief opgespoord. Volgens de Spaanse politie heeft hij ook banden met de 'Ndrangheta, de misdaadorganisatie uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië.

De man kon in 2021 al eens gearresteerd worden in Spanje, maar hij werd onder voorwaarden in vrijheid gesteld in afwachting van zijn overlevering aan België. Maar op het moment dat de overlevering moest plaatsvinden, kon hij nergens meer worden aangetroffen. Daardoor moest de opsporing opnieuw worden gestart.

Naast de Belgische Justitie vraagt ook de Nederlandse Justitie om de overlevering van de betrokkene.

De man is opgesloten in een Spaanse cel in afwachting van een beslissing van de Spaanse gerechtelijke overheden betreffende zijn overlevering aan België.

Meest gelezen