© Getty Images

SERIE A. Lukaku zet kers op de taart voor Roma tegen Napoli, Juventus blijft met late zege in spoor van leider Inter dat clubrecord vestigt

De laatste zaterdagwedstrijd in de Serie A was er een tussen AS Roma en landskampioen Napoli. De thuisploeg kwam in de tweede helft op voorsprong en Romelu Lukaku pikte diep in de blessuretijd ook nog zijn doelpunt mee. Juventus vermeed in de namiddag puntenverlies op het veld van Frosinone. De Oude Dame won met 1-2 en houdt zo leider Inter binnen schot, dat eveneens won en een clubrecord vestigde. Atalanta, met Charles De Ketelaere in de basis, ging dan weer op bezoek bij Bologna, dat de bezoekers met het kleinste verschil over de knie legde.

Quinten Torfs

Lorenzo Pellegrini opende een kwartier voor tijd de score in een felbevochten wedstrijd waarin veel gele kaarten, waaronder één voor Roma-coach José Mourinho, en twee rode kaarten vielen. De Romeinen gingen acht keer op de bon. De Napolitanen eindigden de partij zelfs met twee man minder, na rechtstreeks rood voor Matteo Politano in de 66e minuut en een tweede gele kaart voor Victor Osimhen in de 86e minuut. Lukaku (90.+5) plaatste zijn naam ook nog op het scorebord en trok zo de zege over de streep. In het klassement van de Italiaanse eerste klasse doet Roma haasje over met Napoli en bevindt het zich nu op de zesde plaats met 28 punten.

Juventus houdt leider Inter in zicht

De 18-jarige Kenan Yildiz bekroonde het vertrouwen van trainer Massimiliano Allegri met een vroeg doelpunt in de twaalfde minuut. Het was nog maar de eerste basisplaats van de jonge Turkse international voor Juventus. De bianconeri plooiden, zoals we dit seizoen al eerder zagen, terug na de voorsprong en kregen kort na rust de gelijkmaker tegen. Jaime Baez hing de bordjes opnieuw gelijk. Juve wist dat er iets moest veranderen, en dus kwam Dusan Vlahovic van de bank om de meubelen te redden. De Servische spits deed wat van hem verwacht werd en trok de driepunter uiteindelijk over de streep met een knappe kopbal op aangeven van Weston McKennie.

Koploper Inter vervulde zijn plicht in eigen huis tegen Lecce. De nerazzuri wonnen eenvoudig na doelpunten van de Duitse verdediger Yann Bisseck (43.), die zijn eerste voor de club maakte, en Nicolo Barella (78.). In de tussenstand loopt Inter met 44 punten terug vier stuks uit op eerste achtervolger Juventus.

Clubrecord voor Inter

De openingstreffer van Bisseck zorgde ook nog eens voor een clubrecord. De grootmacht uit Milaan wist namelijk nog nooit 25 wedstrijden op rij te scoren onder dezelfde coach. Met Simone Inzaghi aan het roer is dat voor de eerste keer in de geschiedenis van Inter gelukt.

De Ketelaere verliest van Bologna en Saelemaekers

Een scoreloos gelijkspel leek in de maak, tot de Schotse kapitein Lewis Ferguson (86.) zich nog tot matchwinnaar kroonde door een corner tegen de netten te koppen. Alexis Saelemaekers kreeg een basisplaats bij de thuisploeg, terwijl ook Charles De Ketelaere vanaf het eerste fluitsignaal mocht opdraven bij de bezoekers. De Ketelaere ruimde uiteindelijk in de 67e minuut plaats en Saelemaekers ging een kwartier voor tijd naar de kant.

In het klassement van de Italiaanse eerste klasse blijft Bologna voorlopig hoge toppen scheren, op de vierde plaats met 31 punten. Atalanta volgt op de zevende positie met 26 eenheden.

Wat deden de andere Serie A-Belgen?

Op zaterdag eisten de Belgen van Hellas Verona een hoofdrol op tegen Cagliari. Cyril Ngonge (53.) verzilverde een assist van Jackson Tchatchoua, net nadat de bezoekers herleid waren tot tien man. Milan Djuric (90.) nam de laatste twijfels weg en zette de 2-0 eindstand op het bord. Hellas wipt dankzij de zege naar de zestiende positie met veertien punten.