Eerder beten loslopende honden al schapen,geiten en een rund dood in de ruime omgeving van Waasmunster

Honden slaan opnieuw toe: “Pony doodgebeten op weide”

Waasmunster -

Op een weide nabij de Doornijkstraat in Waasmunster is in de nacht van vrijdag op zaterdag een pony doodgebeten. Enkele weken geleden werden in de buurt ook al schapen, geiten en een rund het slachtoffer van één of meerdere loslopende honden.

Ivan Elegeert

“Het was mijn moeder Eliane die vanmorgen de lugubere ontdekking deed”, getuigt dochter Heleen Michiels (37), die erg aangedaan was. ”Normaal staat Lowieke ons al op te wachten als we bij de weide aankomen, maar vanochtend was dat niet het geval - wat al argwaan opwekte bij mijn moeder. Helaas werd haar vrees al snel werkelijkheid en trof ze Lowieke dood aan in de stal. Het dier zat helemaal onder het vuil en hij had achteraan een heel grote wonde. Ook zijn staart werd afgebeten. Het is dus duidelijk dat hij een hevige en pijnlijke doodsstrijd geleverd heeft,” vervolgt Heleen. (Lees verder onder de foto)

Op de weide waar de aanval plaatsvond, waren duidelijke pootafdrukken van één of meerdere honden te zien, maar van de honden zelf was geen spoor meer te bekennen. In september waren er in de ruime omgeving meerdere gelijkaardige aanvallen door enkele Mechelse herders. Ze maakten toen in de ruime omgeving meerdere slachtoffers. (Lees verder onder de foto)

De pony overleefde de aanval niet. Het dier vocht vermoedelijk een lange doodstrijd uit.© ypw

LEES OOK. Na rund nu ook schapen en geiten doodgebeten, eigenaar filmt twee ‘daders’: “Kans is klein dat het om wolven ging”

Onderzoek van de politie wees in de richting van een eigenaar uit de buurt. Maar bewijzen werden daar nooit gevonden. Burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) legde die eigenaar toen al een aantal strenge bestuurlijke maatregelen om zijn dieren op te sluiten op zijn erf te houden. De burgemeester werd deze ochtend al op de hoogte gebracht. De politie kwam ook al de nodige vaststellingen doen op de weide en ging al ter plaatse bij de eigenaars van de honden waarvan men dus een groot vermoeden heeft dat zij achter de aanval zitten. DNA-onderzoek zal meer duidelijkheid over de aanvallers moeten brengen.

LEES OOK . Burgemeester grijpt in nadat honden slachtpartij aanrichtten bij kleinvee: “Ze mogen terrein niet meer verlaten”

Bekijk hier de beelden van de overleden pony. Opgelet: de video kan beelden bevatten die als schokkend kunnen worden ervaren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER