Vlaamse Regering maakt 300.000 euro vrij en reageert op getuigenissen De Warmste Week: "Mazen van het net moeten dicht"

Niet elke Vlaming kan opgroeien zonder zorgen. Dat geeft ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) toe. "Er glipt al eens iemand door de mazen van het net", zegt hij tijdens De Warmste Week, de solidariteitsactie van VRT waarbij kinderen en jongeren dit jaar centraal staan. "We moeten luisteren naar de verhalen van de mensen en kijken hoe we dingen kunnen verbeteren", voegt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) eraan toe. 

De Warmste Week is een moment waarop mensen samenkomen en elkaar een hart onder de riem steken, maar sommige mensen uiten ook al eens hun kwaadheid over het systeem en het beleid. Want niet iedereen kan opgroeien zonder zorgen en dat kan zo niet langer, vandaar ook het thema van dit jaar.

"Er glipt al eens iemand door de mazen van het net", geeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) toe. "Er zijn heel wat systemen en tegemoetkomingen vanuit de overheid, maar de verhalen van de mensen moeten ook tot bij ons komen, zodat wij die gaten kunnen solderen. Iedereen moet geholpen kunnen worden."

Praat met elkaar, krop je zorgen niet op

Hilde Crevits (CD&V), Vlaams minister van Welzijn

"Het is elke dag zoeken naar op welke manier we de mensen het best kunnen helpen", voegt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) daaraan toe. Maar voor haar is er meer dan "het systeem" alleen. "Mensen helpen vooral elkaar, dus praat met elkaar, krop je zorgen niet op. Je woede of frustratie uiten is de beste manier om een oplossing te vinden."

Luisterend oor

Crevits engageert zich persoonlijk om tijdens de laatste maanden van deze legislatuur een luisterend oor te zijn voor iedereen die het nodig heeft. "Ik zal een-op-een zoeken naar oplossingen", belooft ze.

Ze hoorde deze week bijvoorbeeld het verhaal van Amelie die 9 maanden lang moest wachten op hulp voor haar dochter die worstelt met een depressie en eetstoornis. "Als politici leren we elke dag bij, ook naar haar verhaal moeten we luisteren en kijken hoe we dingen kunnen verbeteren."

De Vlaamse regering heeft net als de voorbije jaren ook geld uitgetrokken om de 287 projecten van De Warmste Week te steunen. Drie kabinetten (minister-president Jan Jambon (N-VA), minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD)) hebben samen een budget vrijgemaakt van 300.000 euro.

BEKIJK - Het bezoek van Jan Jambon (N-VA) en Hilde Crevits (CD&V) aan Het Warmste Huis:

Videospeler inladen...

Steun De Warmste Week
Wil je zelf De Warmste Week steunen? Dat kan: via de website dewarmsteweek.be kan je een actie registreren, een plaat aanvragen, vlammetjes kopen of een gift doneren.

De opbrengst gaat integraal naar de 287 projecten van De Warmste Week die zorgen voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren, thuis, op school, in hun vrije tijd en online. Want iedereen verdient het om op te groeien zonder zorgen.

Meest gelezen