Truiense schaatsbaan haalt Amerikaans journaal ABC News: “Zo kan je tenminste niet in slaap vallen in de kerk”

Sint-Truiden -

Terwijl de dragqueenshow in de 18de eeuwse Minderbroederskerk de voorbije lente eerder met controverse het nationale nieuws haalde, werd de schaatsbaan in de leegstaande kerk sinds dit weekend officieel wereldnieuws.

Dirk Selis

“Eerder deze week pikte het bekende internationale persbureau Reuters onze schaatsbaan in de 18de eeuwse barokke Truiense Minderbroederskerk op”, zegt schepen van Middenstand en Citymarketing Hilde Vautmans (Open Vld). “Met succes, want zo verscheen Sint-Truiden en haar schaatsbaan in het journaal van de Amerikaanse nationale zender ABC. Een primeur voor onze stad.”

Niet in slaap vallen

En de Amerikaanse kijkers reageren positief. “Zo kan je tenminste niet in slaap vallen in de kerk”, reageert kijker Jeanne Kern uit Saint Croix Falls, Winconsin via de Facebookpagina van ABC News op het nieuws. Ook Bill Hinman uit Burlington, Iowa is enthousiast: “Wat een knappe manier om met leegstaande gebouwen om te gaan. Goed idee van de Belgen.” Al blijken vele Amerikanen het toch eerder erg ‘raar en Europees’ vinden om een kerk zo te gebruiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer