Olivier-Guy Demoulin

Spontane staking bij luchtverkeersleider Skeyes voorbij, vliegverkeer op Brussels Airport herneemt

Op Brussels Airport herneemt het vliegverkeer na een spontane staking bij luchtverkeersleider Skeyes. Tussen 18 uur en 20 uur konden hierdoor geen vluchten opstijgen of landen op de luchthaven.

Wie vanavond een vliegtuig moest nemen op Brussels Airport heeft geduld moeten oefenen. Tussen 18 uur en 20 uur kon geen enkele toestel opstijgen of landen door een spontane staking bij luchtverkeersleider Skeyes.

Aanleiding voor de actie was ouderschapsverlof van een werknemer dat was ingetrokken. Dat was volgens het ACV de druppel die de emmer deed overlopen. Volgens die vakbond past Skeyes het dienstreglement al langer niet correct toe waardoor werknemers problemen hebben om omstandigheidsverlof te krijgen of te laten goedkeuren.

Op de website van Brussels Airport was te zien dat een aantal vertrekkende vluchten tot na 20 uur was uitgesteld. Een aantal inkomende vluchten was omgeleid naar andere luchthavens. "De actie is intussen beëindigd", meldt Kurt Verwilligen van Skeyes even over 20 uur vanavond.

"De vakbonden laten weten dat het conflict nog niet is opgelost", zegt collega Steven Decraene op Brussels Airport. "De directie van Skeyes en de bonden moeten dus nog met elkaar praten."

BEKIJK - Steven Decraene brengt om 20 uur LIVE verslag uit op Brussels Airport in "Het journaal":

Videospeler inladen...

"We betreuren de impact van deze spontane actie op onze passagiers", zegt Ihsane Chioua Lekhli, woordvoerder van Brussels Airport. "Het heeft ertoe geleid dat een 40-tal vluchten niet kon vertrekken of landen. Dat veroorzaakte vertragingen. Het is vervelend voor onze passagiers. We doen er alles aan om goed te informeren."

Volgens Brussels Airport zal het vliegverkeer in de loop van de avond weer normaliseren. 

BEKIJK - Volgens Ihsane Chioua Lekhli van Brussels Airport zal het vliegverkeer vanavond geleidelijk normaliseren:

Videospeler inladen...

Wat de gevolgen zijn voor vertrekkende vluchten op Brussels Airport kan je rechtstreeks volgen via de website van de luchthaven. Informatie over de aankomende vluchten kan je hier vinden.

Meest gelezen