Kim Huybrechts spaart niemand na ongeziene WK-pandoering: “Ook de andere Belgen interesseren me niet meer”

Een WK-wedstrijd om bijzonder snel te vergeten. Kim Huybrechts won geen enkele leg tegen een ontketende Richard Veenstra en werd met een droge 0-3 meteen uitgeschakeld. Na afloop raasde Th Hurricane als een orkaan door zijn interview. Niemand werd gespaard: “Ik ben blijkbaar een doelwit geworden”.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. WK darts in mineur voor de Belgen: met Kim Huybrechts wordt nu ook de laatste landgenoot roemloos uitgeschakeld

Huybrechts was nog de enige actieve Belg na de exits van Dimitri Van den Bergh, Mike De Decker (beiden tweede ronde) en Mario Vandenbogaerde (eerste ronde). Hij danste nog even goedgezind tijdens de walk-on van zijn Nederlandse tegenstander, maar daarna verging het lachen hem snel. Veenstra gooide de match van zijn leven, terwijl Huybrechts geen dubbel kon raken: 0-9 in legs en dus 0-3 in sets. Een ongeziene bolwassing voor de Kempenaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben overplayed, mijn tegenstander was tien keer beter”, aldus Huybrechts vlak na afloop in de catacomben van Ally Pally. “Het is voor de eerste keer in dertien jaar dat ik geen leg kan winnen op het WK, maar die horen er ook bij en aanvaarden we. Op naar de volgende. Waar het aan lag? Slechte dag, slecht in het hoofd, slechte voorbereiding… Ik heb een klotejaar achter de rug, heel veel meegemaakt, ook persoonlijk. Iedereen heeft daar zijn rol in gespeeld, in het feit dat ik mij niet zo goed voel. Bijvoorbeeld: mijn voorbereiding verliep supergoed, maar dan kwamen er toch weer artikels boven over het verleden waardoor je toch even de mist ingaat. Dat is absoluut niet dé reden voor mijn nederlaag, maar dat heeft er wel allemaal mee te maken.”

Doelwit

Huybrechts verwees daarmee onder andere naar het feit dat vlak voor het WK bekendraakte dat hij na een klacht van Dimitri Van den Bergh er nog eentje aan z’n broek heeft. Dat kon The Hurricane niet echt appreciëren en dus moest er hem toch nog wat van het hart.

“Dit is misschien wel de grootse teleurstelling uit mijn carrière en daar leer je misschien wel het meeste uit. Het is nu even pijnlijk, ik ben er kapot van, maar ik word er ook harder van. Ik heb heel veel gedaan voor andere mensen en dat stopt hier. Vanaf nu is het Kim Huybrechts en kan iedereen de spreekwoordelijke boom in. Ik doe gewoon mijn eigen ding.”

Nochtans begon zijn jaar uitstekend met winst van een vloertoernooi. “De verwachtingen werden dan wat te veel, waarschijnlijk”, aldus Huybrechts. “Vanaf dan waren het problemen, zo van juni-juli, binnen de PDC. Onderlinge problemen. Maar goed, vanaf 2024 is het gewoon Kim Huybrechts en niemand anders. Ik ga niet meer kijken naar andere spelers in de wereld. Nummer 1, 2, 3 van de wereld, het interesseert me niet meer. Ook de andere Belgen… Ik heb ze redelijk ver proberen meebrengen, maar dat interesseert me nu ook allemaal niet meer. Ik ga nu voor Kim Huybrechts. We zullen wel zien waar me dat brengt. Eindigt het goed, dan eindigt het goed. Eindigt het niet goed, dan heb ik het ook gehad. Ik wil er nog tien jaar bijdoen op het hoogste niveau, maar blijkbaar ben ik een doelwit geworden.”

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts