Spontane staking “na discussie over vaderschapsverlof” verstoort vluchten op Zaventem: 26 vluchten uitgesteld

Door een staking van de luchtverkeersleiders zal het vliegverkeer op de luchthaven van Zaventem zaterdagavond verstoord worden. Dat meldt vakbond ACV, en wordt door Skeyes bevestigd.

Cedric Lagast en Dirk Coosemans
Bron: Eigen berichtgeving

De luchtverkeersleiders zullen zaterdagavond om 18 uur het werk neerleggen in de controletoren op de site in Steenokkerzeel, die het vliegverkeer boven de luchthaven van Zaventem regelt. De staking zou tot 20 uur duren.

Deze actie zal gevolgen hebben voor het aankomende en vertrekkende vliegverkeer op de luchthaven van Zaventem. Op de website van de luchthaven is te zien dat zaterdagavond zo’n 26 aankomende en vertrekkende vluchten uitgesteld zijn. Zeven vluchten die op Zaventem moesten landen, zijn geannuleerd of afgeleid naar andere luchthavens.

“Een wilde staking”, zegt het management van Skeyes, dat zich excuseert bij de passagiers.

Vaderschapsverlof

De aanleiding voor de spontane staking zou een discussie zijn over het aantal dagen vaderschapsverlof van een personeelslid. Vakbond ACV zou eerder deze week het management hierover aangesproken hebben. De man, pas vader geworden, zou het vaderschapsverlof aanvankelijk zijn toegezegd. Maar Skeyes zou dat verlof onlangs eenzijdig hebben opgezegd. “Dat Skeyes niet open staat voor dialoog in deze, zou consequenties kunnen hebben”, zo klonk het eerder deze week al in een interne e-mail.

Skeyes zegt in een persbericht dat het betrokken personeel op de planning voor deze periode was opgenomen, en dat zijn aanwezigheid noodzakelijk is om de continuïteit van de luchthaven te garanderen.

“Deze discussie was voor het personeel de druppel”, zegt Kurt Callaerts (ACV). “Het is kenmerkend voor een dieperliggend probleem.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen