Spontane staking op Brussels Airport voorbij, vluchtverkeer herneemt

Door een staking, vermoedelijk over een discussie over vaderschapsverlof, was het vliegverkeer op de luchthaven van Zaventem zaterdagavond verstoord.

Cedric Lagast en Dirk Coosemans

De luchtverkeersleiders legden zaterdagavond om 18 uur het werk neer in de controletoren op de site in Steenokkerzeel, die het vliegverkeer boven de luchthaven van Zaventem regelt. De staking heeft enkele uren geduurd, intussen is het luchtverkeer hernomen.

Deze actie zal gevolgen hebben voor het aankomende en vertrekkende vliegverkeer op de luchthaven van Zaventem. “Een wilde staking”, zegt het management van Skeyes, dat zich excuseert bij de passagiers.

Vaderschapsverlof

De aanleiding voor de spontane staking zou een discussie zijn over het aantal dagen vaderschapsverlof van een personeelslid. Vakbond ACV zou eerder deze week het management hierover aangesproken hebben. “Dat Skeyes niet open staat voor dialoog in deze, zou consequenties kunnen hebben”, zo klonk het eerder deze week al in een interne e-mail.

Skeyes zegt in een persbericht dat het betrokken personeel al op de planning voor deze periode was opgenomen, en dat zijn aanwezigheid noodzakelijk is om de continuïteit van de luchthaven te garanderen.