24 jonge voetballers ziek tijdens voetbaltoernooi: medisch interventieplan afgekondigd

In Hoboken werd zaterdag het medisch interventieplan afgekondigd nadat verschillende spelers bij een voetbaltoernooi in Garrincha aangegeven hadden zich ziek te voelen. Uiteindelijk werden 24 zieke jongeren naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

sare

Na de afkondiging van het medisch interventieplan zakten de hulpdiensten massaal af naar Garrincha, een indoor sportlocatie in de Lageweg in Hoboken. Een twintigtal jonge voetballers die er aanwezig was voor een toernooi van een voetbalkamp was er ziek geworden na het eten van pasta. Het ging om deelnemers van het DreamBig toernooi georganiseerd door NextGen FC, een organisatie die voetbalkampen organiseert.

“Het gaat om 24 jongeren tussen 16 en 20 jaar oud”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Ze werden naar verschillende ziekenhuizen gebracht en hun ouders werden op de hoogte gebracht.”

De zieken hebben klachten die mogelijk op een voedselvergiftiging wijzen (overgeven en diarree) maar de exacte oorzaak is nog niet bevestigd. Verschillende andere jongeren die ook gegeten hebben, hebben geen klachten. Ondertussen is de interventie afgelopen, het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen werd op de hoogte gebracht van het incident. Speciale maatregelen zijn voorlopig niet nodig, na een grondige poetsbeurt kan Garrincha morgen weer openen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer