Pexels-foto ter illustratie

24 jongeren naar ziekenhuis nadat ze onwel zijn geworden na het eten van spaghetti op voetbaltornooi in Hoboken

In Hoboken bij Antwerpen zijn 24 jongeren naar het ziekenhuis gebracht nadat ze onwel waren geworden na het eten van een spaghetti op een voetbaltornooi. Mogelijk gaat het om een voedselvergiftiging, al wordt dat moeilijk om verder te onderzoeken... want de spaghetti is volledig opgegeten.

"Iets over 18 uur hebben de medische diensten telefoon gekregen van een aantal jongeren die ziek zijn geworden", vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politie van Antwerpen. "Ze hadden allemaal klachten van overgeven en maagkrampen." Het ging om 24 jongeren tussen 16 en 20 jaar. Ze waren samen op een voetbaltornooi en hadden samen spaghetti gegeten. 

Het medisch interventieplan werd afgekondigd. Alle jongeren werden voor de zekerheid met ziekenwagens naar het ziekenhuis overgebracht. Zeven van hen brachten de nacht ook door in het ziekenhuis. "Vijf van hen zullen vandaag het ziekenhuis verlaten, voor de twee andere - die er toch wat erger aan toe waren -, is het nog niet zeker dat ze naar huis kunnen."

Of het echt om een voedselvergiftiging gaat, wordt moeilijk om formeel te bevestigen. "De jongeren hadden allemaal spaghetti gegeten, maar de kom spaghetti is volledig opgegeten dus het wordt moeilijk om dat te onderzoeken", zegt Annelies Wynant van de Overheidsdienst Volksgezondheid. Er zijn wel nog stalen genomen, maar het labo-onderzoek kan nog even op zich laten wachten.

De federale gezondheidsinspectie heeft het lokaal grondig ontsmet en daarna weer vrijgegeven.

Meest gelezen