5. 84' - Doelpunt - Jarne Steuckers (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 19 - 23/12/23 - 18:16
    84'
    Jarne Steuckers
    84'
    1 - 0

STVV had kansen genoeg om er geen moeilijke avond van te maken, maar heeft gewacht tot minuut 84 om te scoren. Dat doelpunt bleek genoeg voor de zege tegen Charleroi. Vooral voor spits Kaya een opluchting, die de grootste kansen verkwanselde. De bezoekers hebben na vanavond degradatiezorgen aan hun hoofd.

STVV - Charleroi in een notendop:

Sleutelmoment: Vijf minuten voor tijd zorgt Steuckers dan toch voor de bevrijding. Hij duwt de bal in een leeg doel, goed voor drie belangrijke punten.

Man van de Match: Als je je ploeg drie belangrijke punten bezorgt in het slot, ben je ook automatische de man van de match.

Zwart-witte degradatiezorgen: Met 2 op 12 tuimelt Charleroi in de degradatiezone. Moeten Felice Mazzu en co zich stilaan gegronde zorgen maken?

Ruim 5 minuten voor affluiten klinkt de logische zucht op Stayen.

Jarne Steuckers heeft de winnende treffer in een leeg doel geduwd van Charleroi en maakt zo een einde aan de reeks inefficiëntie voor doel.

De pegel op vrije trap van Koita voor rust was nog een goede opwarmer voor Koffi. Maar op pogingen van Kaya mocht de doelman geen verhaal hebben.

De Turkse spits mikte zijn pogingen steevast op de keeper en voorlangs. Tot overmaat van ramp voor Kaya werd zijn beste kans net voor de lijn gekeerd.

Dus borrelde de moedeloosheid voor doel net als vorige duels weer op bij STVV. Achterin had het zijn zaakjes wel goed op orde. Meer dan prikjes van de bezoekers stond het niet toe.

Na het laatste fluitsignaal mocht de thuisploeg verdiend vieren. Charleroi dondert naar plaats 13 in de Jupiler Pro League en moet zich stilaan serieuze degradatiezorgen maken.

Mazzu: "Moeten meer gaan trappen naar doel"

Felice Mazzu (trainer Charleroi): "Voor mij is het simpel. We moeten meer trappen naar doel. We combineren wel op de kleine ruimte, maar dat is werk voor niets. We kunnen nooit een goal scoren op die manier. We slikken er wel een door een fout. Zelf moeten we wel onze kansen goed uitspelen en eigenlijk op 0-1 komen. Daar moeten we aan werken."

Jarne Steuckers (STVV): "Na vorige week was het nodig om deze zege te pakken. Het was een wanprestatie die we moesten uitvegen. We speelden iedere wedstrijd goed, maar het ontbrak aan goals. Bij mijn doelpunt voelde ik dat ik in de zestien moest zijn. Bocat legde hem heel goed terug, dus kon ik hem binnenkoppen. Het is goed dat we nu ademruimte hebben."

Fase per fase

20:08

STVV viert moeizame, maar verdiende zege

Steuckers is de bevrijder van STVV. Hij zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd, die de thuisploeg ook makkelijker kon (en misschien zelfs moest) winnen. Spits Kaya lukte het niet om te scoren. Ook Charleroi bracht aanvallend te weinig over 90 minuten bekeken. De bezoekers moeten zich stilaan degradatiezorgen maken.

90+4' tweede helft
    90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
    86'
    86'
    84'

Steuckers doet het dan toch: 1-0

Delorge gooit de bal voor doel, Bocat kopt slim terug. Steuckers is gevolgd en werkt dan toch die openingstreffer op het scorebord.

79'

Koffi gaat goed plat

Delorge probeert het van ver. Zijn schot is goed op weg naar de verste paal. Daar gaat doelman Koffi goed liggen.

77'

Bijna owngoal van Janssens

Charleroi rukt op en gooit de bal scherp voor de pot. Janssens devieert het leer bijna in eigen kooi.

74'

De wedstrijd gaat door een warrige fase met het spel dat stilligt door overtredingen. Goed voetbal en kansen zijn zo onmogelijk.